5 Ekim 2024 Cumartesi

İşkence gören anarşist gençler 'polise mukavemet' iddiasıyla tutuklamaya sevk edildi

Boğaziçi Üniversitesi önünde yapılacak açıklamaya giderken yolda polis tarafından GBT adı altında durdurulan ve gerekçesiz işkenceyle gözaltına alınan Anarşist Gençlik üyesi dört kişi tutuklamaya sevk edildi. İşkence gören gençlere 2911'e muhalefet ve polise mukavemet suçları yöneltildi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesi ve kayyum rektör Naci İnci'nin ihbarı sonucu tutuklanan arkadaşlarıyla dayanışmak için Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yapmak isteyen ve işkenceyle gözaltına alınan öğrencilerden dört kişi tutuklamaya sevk edildi. 

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki açıklamaya giderken İlyas Seyrek, Mısra Sapan, Rıdvan Gezegen, Şeyma Çopur, meltem Çuhadar, Atakan Polat, Nisa Durdu ve Nergis Şen GBT adı altında durdurulmuş ve gerekçe gösterilmeden işkenceyle gözaltına alınmıştı. 

Öte yandan üniversite önünde yapılan açıklamaya da polis saldırmış burada da dört öğrenci gözaltına alınmıştı. 

Sağlık kontrolleri sonrası 10 öğrenci serbest bırakılırken, savcı Meltem Çuhadar, Atakan Polat, Nisa Durdu, Nergis Şen için mevcutlu istemiş bu nedenle bir geceyi nezarethanede geçirmişlerdi. 
 
Bugün adliyeye çıkarılan Anarşist Gençlik üyesi dört kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yolda yürürken gerekçesiz gözaltına alınan ve işkence gören gençlere 2911'e karşı gelmek ve polise mukavemet iddiaları suç olarak yöneltildi.