2 Ekim 2024 Çarşamba

İran İsrail'i yüzlerce füzeyle hedef aldı

İran, siyonist İsrail'i yüzlerce balistik füzeyle hedef aldı. İran'dan yapılan açıklamada, "Siyonist rejim, İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılarla karşı karşıya kalacak" denildi.

İran, siyonist İsrail'i yüzlerce balistik füzeyle hedef aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal altındaki toprakların kalbini hedef aldık. Siyonist rejim, İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılarla karşı karşıya kalacak" ifadeleri kullanıldı.

İRAN: CEVAP VERMEYE KALKARLARSA DAHA YIKICI KARŞILIK GELİR
İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği de, İsrail'in ulusal güvenlik ihlallerine cevap verildiğini belirterek, "Eğer siyonist rejim cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık gelir" açıklamasında bulundu.

İran'ın "Siyonist rejimin terör faaliyetlerine yasal, makul ve meşru cevabını" verdiği ifade edilerek, İsrail'in İran'ı hedef aldığı ve ülkenin egemenliğini ihlal ettiği belirtildi. Mesajda, "Eğer siyonist rejim cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık gelir" uyarısı yapılırken, bölge ülkeleri ve "rejimin destekçilerinin" İsrail ile yollarını ayırmaları çağrısında bulunuldu.

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları tarafından ateşlenen balistik füzelerden bazılarının Netzarim Koridoru olarak adlandırılan bölgede bulunan İsrail tanklarını hedef aldığını bildirdi.

İSRAİL: 180 BALİSTİK FÜZE FIRLATILDI
İşgalci İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. İsrail ordusu, İran'ın İsrail'e 180 balistik füze fırlattığını ve füzelerin büyük bir çoğunluğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini iddia etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, "İsrail ve ABD hava savunma sistemleri etkin bir şekilde çalıştı. Tespit ve önleme konusunda yakın bir işbirliği vardı. Saldırının etkisini hala araştırıyoruz ve düşmana tüm bilgileri vermek istemiyoruz. İran bu gece ciddi bir eylem gerçekleştirdi ve Ortadoğu'yu bir gerilime itiyor. Siyasi kademenin yönlendirmesi doğrultusunda, seçtiğimiz yer ve zamanda harekete geçeceğiz. Bu geceki saldırının sonuçları olacaktır" dedi.

Öte yandan İsrail ordusu, bu gece Ortadoğu'nun çeşitli bölgelerine saldıracağını duyurdu.