5 Ekim 2024 Cumartesi

İhraçlara karşı 167. hafta: Arkadaşlarımız işlerine dönecek

Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilenler için 167. kez eylem yapan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun aldığı ret kararıyla birlikte derhal lağvedilmesini ve ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesini istedi. 

OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için eylemlerini sürdüren Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube 167. haftasında. Karşıyaka çarşıda, "Oturma eylemimiz 167. haftasında" ve "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü. Adalet istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı. 

Basın metnini okuyan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, yetkililere;  "Arkadaşlarımızı ihraç ederek elinize ne geçti? Nasıl bir muradınız vardı ki böyle bir suça giriştiniz. Memleketin hangi sorununun çözümünü sağlamış oldunuz?" sorularını yöneltti. 

Beyazadam, "Onlar Türkiye emek ve demokrasi tarihindekini yerini çoktan aldılar. Toplumsal barış ve özgülükler, gerçek anlamda sivil ve demokratik yönetim, emekten yana kamusal anlayış bu ülkenin en büyük ihtiyacıdır. Gelin kendinizi de rahatlatın. Bu birlikteliği sağlamanın ilk yolu KHK'lar ile ihraç ettiğiniz insanları işlerine iade etmektir. Bunun için OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nu aldığı ret kararıyla birlikte lağvedin. Arkadaşlarımızı işlerine derhal iade edin. Arkadaşlarımız işlerine dönecek, biz haklıyız ve kazanacağız" dedi.