30 Eylül 2024 Pazartesi

Hizbullah: Asla geri çekilmeyeceğiz, kara saldırısına hazırız

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail ile savaşın uzun süreceğini bildiklerini belirterek, "Asla geri çekilmeyeceğiz. Her olasılığa hazırız. Kara saldırısı gerçekleşecekse buna da hazırız" dedi.

Lübnan Hizbullahı, Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Hizbullah için en kısa zamanda bir genel sekreter seçimini yaparız. Bunu Hizbullah'ın mekanizmalarına göre yaparız. Seçenekler çok kolay olacak, sizler rahat olun. Hizbullah yapısında yöneticilerden birinin vurulması durumunda yedek alternatifler hazır duruyor. Bir kardeşimizi, liderimizi kaybettik. Nasrallah ABD önünde set oldu, işgallerin önünde durdu. İsrail, Lübnan'ın her bölgesinde suç işliyor. Zarar vermediği köy kalmadı, evinde oturanları da vuruyor. ABD, İsrail'i bütün gücüyle destekliyor.

'HER OLASILIĞA HAZIRIZ'
"İsrail, önümüz açık ve istediğimizi yaparız diye düşünüyorsa yanılıyor. Zafere doğru koşuyoruz. Acılara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Biz Allah'ın verdiği zafer sözüne inanıyoruz. Sabredeceğiz, Allah'ın emrettiği gibi sabredeceğiz. Hasan Nasrallah'ın bize öğrettiği bir yol var, o yol devam edecek. Cihat meydanında ilerleyeceğiz. Teşkilatımız aynı şekilde devam edecek. Meydandan çekilmeyeceğiz. Lübnan halkına bütün dünyanın gözü önünde saldırıyorlar. Bizi dağıtmak istiyorlar. Asla geri çekilmeyeceğiz. Savaşın uzun süreceğini biliyoruz, her olasılığa hazırız. Kara saldırısı gerçekleşecekse buna da hazırız. Düşman İsrail asla hedeflerine ulaşamayacak."