14 Kasım 2024 Perşembe

Hep Aynı İnatla filminin ilk gösterimi gerçekleştirildi

BEKSAV Sinema Kolektifi'nin Atılım'ın 30. yılı sebebiyle çektiği Hep Aynı İnatla filminin ilk gösterimi Kadıköy'de gerçekleştirildi.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Vakfı (BEKSAV) Sinema Kolektifi'nin Atılım gazetesinin 30. yılı sebebiyle çektiği "Hep Aynı İnatla" filminin ilk gösterimi, Kadıköy'de bulunan Eylül Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Atılım gazetesinin bir dağıtımcısının hayatının farklı kesitlerini anlatan film, 29 yıl boyunca Atılım gazetesinin dağıtımcılığını yapan ve 2023 yılında yaşamını yitiren İbrahim Erol Bahtiyar'a adandı.

BEKSAV Eşbaşkanları Canan Kaplan ve Ahmet Uçar, filmin yönetmeni Gökhan Aygül ve kolektif emekçileri, Atılım gazetesi emekçileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Deniz Aktaş, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Müslüm Koyun, İbrahim Erol Bahtiyar'ın ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Gösterimin ardından söz alan BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan, gelen herkese teşekkür ederek, Atılım'ın 30. yıl kampanyası kapsamında bu filmi çektiklerini belirtti. Kaplan, 17 Kasım'da Adana'da ve 30 Kasım'da İstanbul'da yapılacak gösterimleri hakkında bilgi verdi.

POLAT: GAZETE, BİR DEVRİM FİKRİNİ KİTLELERE TAŞIYAN ARAÇTIR
Atılım gazetesi yazarı Hasan Polat, filmin esin kaynağı İbrahim Erol Bahtiyar'ın Atılım'ın bütün serüvenini kendi eyleminde özetlediğini vurgulayarak, "O, hep aynı inatla bir davanın sözcüsü, bir kavganın yürütücüsü oldu ve heralde Atılım'ı en iyi anlatan kişiliklerden biridir" ifadelerini kullandı.

Atılım'ın salt bir gazete değil, aynı zamanda bir devrimci gelenek olduğunu vurgulayan Polat, "Gazetelerin bu devrimci gelenek içerisinde çok büyük bir yeri var. Büyük devrimlerin büyük fikirleri olur, o fikirleri taşıyan araçlar olur. Devrimci gazeteler bu araçlardan en önemlisidir" dedi.

Gazetenin bir devrim fikrini kitlelere taşıyan bir araç olduğunu ve çok çeşitli mücadelelerin aynası işlevini gördüğünü dile getiren Polat, "Atılım çıktığı günden bu yana sürekliliğini koruyan ve hafta işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere o haftanın devrimci sözünü söyleyen bir gazete oldu. Dolayısıyla kendinden daha büyük bir mücadeleyi bütün emekçilere taşıdı" dedi.

'ATILIM SOSYALİZMİN ZAFERİ İÇİN VAR'
Atılım'ın aynı zamanda bir okul olduğunu ve gerektiğinde mücadelenin farklı alanlarına koşan çok değerli devrimciler yetiştirdiğini vurgulayan Polat, Atılım gazetesinin yayın yönetmenliğini yapan ve Rojava'da ölümsüzleşen Bayram Namaz'ı hatırlattı.

30. yılı devrime dönük büyük bir inançla ve ilk günkü coşkularıyla kutladıklarını ifade eden Polat, "8 Ekim 1994'te başladık ve 30 yılı da aştık. Sözümüzü yineliyoruz, işçi sınıfı ve emekçilere 21. yüzyılda sosyalizmin zaferini sağlayacağız. Atılım bunun için var" dedi. Polat, Atılım gazetesine ve onu var eden geleneğe sarılarak mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı ve herkese teşekkür etti.

AYGÜL: ATILIM'IN 30 YILINA BİZ DE KATKIDA BULUNDUYSAK NE MUTLU
Filmin yönetmeni Gökhan Aygül, gelen herkese çok teşekkür ederek sözlerine başladı.

Filmde de adı geçen Hüseyin Toraman'la aynı köyden olduklarını belirten Aygül, "Çocukluğum Hatice annenin ve Hüseyin Toraman'ın o sürecini dinlemekle geçti. Lise çağlarına geçtim, Süleyman Yeter'in ailesiyle tanıştım" ifadelerini kullandı.

Kişi bazlı bakmadan bir adanmışlığın, bir ömrü bir devrime adamanın filmini çekmeye çalıştıklarını vurgulayan Aygül, "Atılım'ın 30 yıllık sürecine böyle bir katkıda da biz ekip olarak bulunduysak ne mutlu bize. Ekibime çok teşekkür ediyorum, BEKSAV'a, sinema kolektifine çok teşekkürler" dedi.

Etkinlik, seyircilerin soruları ve katkılarıyla son buldu.