6 Ekim 2024 Pazar

HDP ve CHP'li 20 milletvekili hakkında yeni fezleke hazırlandı

10'u HDP, 10'u da CHP milletvekili olmak üzere toplam 20 milletvekili hakkında hazırlanan 22 yeni fezleke Meclis'e gönderildi.

HDP ve CHP milletvekilleri hakkında yeni fezlekeler Meclis'e gönderildi. 10'u CHP, 10'u da HDP milletvekili olmak üzere toplam 20 milletvekili hakkında 22 yeni fezleke hazırlandı.

Milletvekillerine "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığına alenen tahrik ve aşağılama", "İftira", "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" iddialarından takibat yapılabilmesi için dokunulmazlıklarının kaldırılmasının talep edildi.

Fezlekeleri Karma Komisyon'a sevk edilen 10 CHP milletvekilinin isimleri şöyle: Orhan Sarıbal, Lale Karabıyık, Ahmet Ünal Çeviköz, Bülent Kuşoğlu, Seyit Torun, Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca, Yıldırım Kaya, Gamze Akkuş İlgezdi, Aykut Erdoğdu

Hakkında toplam 12 fezleke hazırlanan 10 HDP milletvekilinin isimleri ise şöyle: Sezai Temelli, Semra Güzel, Murat Çepni, Dersim Dağ, Tulay Hatimoğulları, Hüda Kaya, Murat Sarısaç, Saruhan Oluç, Feleknas Uca, Pero Dündar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 CHP'li ve 2 HDP'li milletvekili hakkında hazırlanan 10 fezleke, 14 Nisan Çarşamba günü Meclis'e sunulmuştu.