5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP Van İl Örgütü polis ablukası altında

HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokak polis barikatlarıyla kapatıldı. HDP İl Örgütü dayanışma çağrısı yaparken, HDP Van Milletvekili Sarısaç ve Orhan, partilerine yönelik ablukayı protesto etmek izin Valilik önünde oturma eylemine başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokak polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Sokağa giriş ve çıkışlar kapatılırken, polis Van'da yapılacak bir etkinlik nedeniyle HDP il binasının abluka altına alındığını söyledi. Etkinliğin içeriğine dair bilgi vermeyen polis, "Sokaktaki vatandaşın güvenliğini alıyoruz" diyerek, HDP il binasının abluka altına alınmasına gerekçe üretmeye çalıştı.

SARISAÇ: YASAKLAR BİTENE KADAR VALİLİĞİN ÖNÜNDEYİZ
HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve HDP'liler, yaya girişine izin vermeyen polislere tepki gösterdi. Duruma ilişkin sosyal medyasından açıklama yapan Sarısaç, "Partimizin önünde biz açıklama yapamazken, bugün polisler her yere barikat kurup eylem olacağını söylediler. Kendi partimizin önünde bize yasak olan polisin nezaretinde gelenlere serbest bu demek oluyorki OHAL yasakları kalkmıştır bizde bu yüzden valilik önünde açıklama yapıyoruz. 5 yıldır kesintisiz olarak Van’da OHAL yasakları var. Partimize giden bütün yollar kapatılmış kimse içeri alınmıyor bu yüzden bizde bu yasaklar bitinceye kadar Van Valiliği önündeyiz burada basın açıklaması yapacağız" dedi.

ETHA'ya konuşan HDP Milletvekili Murat Sarısaç, OHAL yasakları olan kentte, partilerinin hiçbir eylemine izin verilmezken, yapılacak bir etkinlik gerekçesiyle parti binalarının abluka altına alınmasına tepki gösterdi.

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ile birlikte açıklama yapmak için Van Valiliği önüne geldiklerini söyleyen Sarısaç, Valilik binası önünde polis ablukası altına alındıkları bilgisini paylaştı. Sarısaç, partileri önündeki abluka kaldırılana kadar Muazzez Orhan ile birlikte Valilik önünde oturma eylemi yapacaklarını söyledi. 

HDP'DEN ÇAĞRI
HDP İl Örgütü twitter hesabından, "Partimizin il binası girişinin olduğu sokak yaya girişi ve trafiğe polislerce kapatılmış, halkın partisine ulaşması engellenmiştir. Vekillerimiz, il ve ilçe yönetimlerimiz il binamızda beklemektedir. Tüm halkımızı partimizin il binasına davet ediyoruz" çağrısı yapıldı.