5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP Diyarbakır İl Örgütü'nden açlık grevi açıklaması

HDP Diyarbakır İl Örgütü, hapishanelerde süren açlık grevlerine ilişkin Koşuyolu parkında yaptığı açıklamada, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride karşı hapishanelerde 118 gündür devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi.

Parka gelen HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri, park girişinde iki farklı noktada polislerce çembere alındı.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkan Vekili İrfan Söner, açıklamanın yapılması için bir süre polislerle görüşme yaptı. Polisler, içinde "tecrit ve açlık grevih ifadeleri geçtiği için açıklamaya izin vermedi.

Bunun üzerine polislerce çembere alınan iki grup, oturma eylemi yaparak tecrit ve açlık grevine dikkat çekti. Polis engelini de alkışlarla protesto eden iki grup, daha sonra dağıldı.