2 Ekim 2024 Çarşamba

Güney Lübnan'da 8 İsrail askeri öldürüldü

Siyonist İsrail ordusu, karadan işgal saldırısı başlattığı Lübnan'da, Hizbullah'la girdiği çatışmada ikisi yüzbaşı olmak üzere 8 askerinin öldüğünü açıkladı.

Siyonist İsrail ordusu, karadan işgal harekatı başlattığı Lübnan'da ikisi yüzbaşı olmak üzere 8 askerinin öldüğünü açıkladı.

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki El-Adise ve Marun El Ras kasabasına girmeye çalışan İsrail askerleri ile çatıştıklarını açıkladı.

Hizbullah, Nebatiye ilinin Merc Uyun ilçesine bağlı El-Adise kasabasında İsrail askerlerinin çatışmanın ardından kayıplar vererek geri çekilmeye zorladığını bildirdi. Hizbullah'tan yapılan bir diğer açıklamada Hizbullah güçlerinin Lübnan'ın sınır kasabası Marun El Ras'a sızan İsrail güçleriyle çatışma halinde olduğu bilgisi verildi. Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Yarun beldesine girmeye çalışan İsrail askerlerini de patlayıcılarla hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah aynı zamanda, siyonist işgal ordusunun kayıp ve yaralılarının çok daha fazla olduğunu ancak karartma uygulandığını belirtti.