5 Ekim 2024 Cumartesi

Gümüştaş: ESP'yi Sarıgazi'de emekçilerin adresi yapacağız

ESP Sancaktepe İlçe Temsilciliği'nin açılışında konuşan ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, "ESP'yi Sarıgazi'de emekçilerin adresi yapacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Sancaktepe İlçe Temsilciliği yapılan etkinlikle açıldı. Açılışa ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci'nin yanı sıra EMEP ve HDP ilçe yöneticileri, AKA-DER ve Yerel Demokrasi Meclisi üyeleri katıldı.

Açılışa katılanları öncelikle İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci selamladı. Bahçeci, temsilcilik açılışına emek ve destek veren ve açılışta bulunanlara teşekkürlerini sundu. Yeni dönemde faşizme karşı mücadeleyi birlikte büyütme vurgusu yapan Bahçeci, "ESP'yi Sarıgazi'de işçi, emekçilerle, kadınlarla buluşturmayı birleşik mücadeleyi geliştirmenin önemli bir gücü ve görevi olarak görüyoruz" dedi.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ise devrimci örgütlerin yerel çalışmalardan uzaklaştığını söyledi. Gümüştaş, "Bu nedenle Sarıgazi'de bir enerji, ona göre bir tutku ve iddia örgütlemeniz gerekiyor. Bu anlamda mütevazı bir adım atıyoruz ve burayı Sarıgazi'li emekçilerinin adresi yapmak istiyoruz. Burayı Sarıgazi'de mücadele veren arkadaşlarımızla, politik örgütlerle yan yana geldiğimiz, fikir ürettiğimiz, ortak işler planladığımız yer yapmayı, kendimizi de Sarıgazi'li yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Emekçi sol hareket, devrimci antifaşist kuvvetler, politik öznelerin yerel çalışmadan, halkçı devrimcilikten uzaklaşmasına değinen Gümüştaş, açılışa katılan siyasi parti ve örgütlerin temsilcilerine etkileşim, tartışma ve birlikte yürüme çağrısı yaptı.