5 Ekim 2024 Cumartesi

Gülten Kaya'dan 'Hafıza Odası'na tepki

Gülten Kaya, Kürtçe albüm yapmak istediği için Ahmet Kaya'yı hedef gösteren Özkök ve Altaylı ile "Hafıza Odası" sergisiyle büyük tepki toplayan Ahmet Güneştekin'in samimi fotoğrafları ile atılan manşetleri paylaştı. Kaya, "Güneştekin'in anadili, Kürt meselesi ve göndermeleri ile açtığı sergi ile özdeşleşen bir duruşu olsa yemiş gibi yapacağız ama nerede..." dedi. 

Ahmet Güneştek'in Diyarbakır'daki Hafıza Odası sergisi tüm tepkilere rağmen sürüyor. Tepkilerin odağında ise Ahmet Kaya'nın "Kürtçe albüm yapmak istiyorum" dediği Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri'nde hakaret ederek hedef gösteren isimlerin başında gelen Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök var. 

Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektiği için eleştirilen Özkök, eleştirilere dalga geçer gibi, "Tamam halay çektim ama 'gak guk gubarak' demem" diye yanıt vermişti. 

Güneştekin'in sergisi, sergiye katılanlar ve eğlencelerine yönelik tepkiler sürüyor. Sergiye ve katılanlara en büyük tepki ise Gülten Kaya'dan geldi.

Kaya, sosyal medya hesabından Güneştekin'in sergide Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı ile olan fotoğraflarıyla birlikte geçmişte Ahmet Kaya ile ilgili yaptıkları "Vay şerefsiz" ve "Parayı veren Ahmet'i alır" başlıklı gazete kupürlerini paylaştı.

Ardından da "Bu başlıkların sahipleri ile utanç fotoğrafları çektiren; Ahmet Güneştekin! 'Hafıza' silinmez!' dedi. Güneştekin'in anadili, Kürt meselesi ve göndermeleri ile açtığı sergi ile özdeşleşen bir duruşu olsa yemiş gibi yapacağız ama nerede..." dedi.