5 Ekim 2024 Cumartesi

Gergerlioğlu, savcı ve hakimler hakkında HSK'ye suç duyurusunda bulundu

HDP milletvekili Gergerlioğlu, hakimler ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Gergerlioğlu, kendisi ve çok sayıda HDP milletvekili ile hak savunucusuna yönelik hakaret soruşturmalarını takipsizlikle sonuçlandıran 23 savcı ve 3 hakimi HSK'ye şikayet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine hakaret eden kişilerle ilgili suç duyurularına takipsizlik kararı veren 23 savcı ve 3 hakim hakkında HSK'ye suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Gergerlioğlu, ifade özgürlüğü hakkını kullanan insanların tutuklandığını hatırlattı, "Milletvekillerine, insan hakları savunucularına ve hukukçulara yönelik yapılan hakaretlere savcılıklar tarafından takipsizlik veriliyor" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

'SAVCI VE HAKİMLER SUÇ İŞLİYOR'
23 savcı ve 3 hakim hakkında suç duyurusunda bulunan Gergerlioğlu, "Yüzlerce suç duyurusu belgemiz burada, bana yönelik yapılan hakaretlerin hepsi burada, ama maalesef savcılıklar hepsine takipsizlik kararı verdi. Bu skandaldır. İçeriklerini görseniz ağza alınmayacak küfürler, hakaretler var. Savcılıklar tarafından üstü kapatılarak takipsizlikle sonuçlandı. Hukuk nerede" diye sordu. Savcı ve hakimlerin suç işlediğine işaret etti.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'
Başsavcılık vekili ile görüşeceğinin bilgisini veren Gergerlioğlu, sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.