5 Ekim 2024 Cumartesi

'Gerçek failler yargılanana kadar davanın takipçisi olacağız'

Suruç katliamı davasında dün açıklanan kararı HDP Dersim İl Örgütü tepki gösterdi. İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, "Bu dava bitmedi. Suruç katliamı ve bütün katliam davalarının takipçisi olacağız, gerçek failler açığa çıkarılana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

HDP Dersim İl Örgütü, partinin Mazgirt ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Suruç katliamı davasında çıkan karara tepki gösterdi. Açıklamaya HDP Dersim milletvekili Alican Önlü de katıldı.

Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, Suruç katliamı davasında gerçek failler açığa çıkarılıp yargılanana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Dün mahkemede verilen kararın sürpriz olmadığını belirten Yeşil, mahkeme kararının bütün katliam davalarında olduğu gibi sistemi aklamaya yönelik olduğuna işaret etti.

5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da HDP mitingine yönelik katliam saldırısıyla başlayan, Suruç ve Ankara Gar katliamıyla devam eden bir dizi katliamlar yaşandığını hatırlatan Yeşil, "Bu katliamların hiçbirinin failleri ortaya çıkarılmadı. Bizler bu tür katliamların bir kişi üzerinden olmayacağını biliyoruz. Arkasındaki bağlantılar, yol gösterenler, örgütleyenler ve örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu konuda kolaylaştırıcı olan devlet görevlilerinin yargılanması gerekiyor" dedi.

6 yıldır demokratik kitle örgütleri ve Suruç katliamında yakınlarını kaybeden ailelerin cesur ve kararlı bir mücadeleyle davanın takipçisi olduğunu belirten Yeşil, "Bizler bu davanın bitmediğini söylemek istiyoruz. Suruç katliamı davası ve bütün katliam davalarının takipçisi olacağımızı, arkasındaki bağlantılar, gerçek failler ortaya çıkana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.