5 Ekim 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütleri'nden Boğaziçili öğrencilerle dayanışma eylemi

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan ve savcılığa sevkedilen 3 öğrenci ile dayanışmak için Gençlik Örgütleri, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektörü protesto ettikleri için polis tarafından kampüste işkenceyle gözaltına alınan 45 öğrenciden 42'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 3 öğrencinin ise savcılığa sevk edildiği açıklandı.

Savcılığa çıkarılacak olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" ve "eğitim hakkının engellemek" iddiasıyla savcılı sevk edildi. Üç öğrencinin Adliyeye getirilmesi öncesinde Gençlik Örgütleri ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Arkadaşlarımızı alacağız Naci, seni de göndereceğiz" denildi

Ekinsu Gündoğan tarafından okunan basın açıklamasında, 10 aydır Boğaziçi Üniversitesi'nde verilen mücadelenin yayılarak devam ettiği vurgulanarak, "Gençliğe yönelik tüm saldırıların karşısında dayanışmayı, direnişi örgütledik. Bunlardan biri de Boğaziçi Direnişi’nin başından beri tüm saldırılara, tacizlere rağmen her gün Kayyumluk önünde kurulan direniş çadırımızdı. Bir çadır kurulmasını dahi kendi iktidarı için tehdit olarak görmeye devam ediyorlar. Dillerinden Gezi Direnişi’ni düşürmeyenler, direniş çadırlarında büyüyen işçi eylemleri korkularını büyütüyor. dün Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan saldırının nedeni gençliğin bir araya geleceği direnişi ve mücadeleyi büyütebilecegi her mekanı hedefine almaktır" diye belirtildi.

Öğrenciler çadırı kurmaya devam edeceklerini belirten Gündoğan, "Bizim mücadelemiz büyüdükçe onların da korkusu ve saldırısı artıyor. Ancak bu baskılar bizleri bu zamana kadar direnişten vazgeçiremediği gibi bugün de geçiremeyecek. Bugün yine burada Çağlayan Adliyesi önünde üç arkadaşımızı almak için toplandık. Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz" diye kaydetti.