5 Ekim 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütleri: Suruç'un hesabını sokakta sormaya devam edeceğiz

Suruç katliamı davasından çıkan kararın yok hükmünde olduğunu kaydeden Gençlik Örgütleri bileşenlerinden Tuncer, Yıldız, Çopur ve Akbıyık adalet mücadelesine adliye koridorlarında değil 33'ler katledildiğinde başladıklarını vurguladı. Davanın kapatılmasıyla devletin sorumluluğunun bir kez daha gözler önüne serildiğine dikkat çeken Gençlik Örgütleri, 6 buçuk yıldır olduğu gibi Suruç'un hesabını antifaşist birleşik mücadeleyle sokakta soracaklarını kaydetti. 

Suruç katliamının hemen sonrasında bir araya gelen Gençlik Örgütleri, antifaşist birleşik mücadele ile 6 buçuk yıldır, devletin tüm saldırılarına karşı sokak sokak mücadele ediyor. Bu nedenle Suruç katliamı davasının, sorumluların aklanması için Ankara katliamından tutuklu tek sanık Yakup Şahin'e ceza verilerek kapatılmasının yok hükmünde olduğunun altını çizen Gençlik Örgütleri, Suruç'ta ölümsüzleşen 33'lerin mücadelesine bağlı kalarak 6 buçuk yıldır olduğu gibi bundan sonra da adalet mücadelesine devam edeceklerinin altını çiziyor. 

ETHA'ya konuşan Gençlik Örgütleri bileşenlerinden SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, Öğrenci Kolektifleri'nden Umut Yıldız, Anarşist Gençlik'ten Şeyma Çopur ve Yeni Demokrat Gençlik'ten Deniz Akbıyık, Suruç davası için "Bu dava biz bitti demeden bitmeyecek" vurgusu yaptı.

TUNCER: DEVLET BU KARARLA KATLİAMDAKİ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDİ
SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, bir kişi suçluymuşcasına kapatılan Suruç davasında bir tiyatro oyununun sergilendiğinin altını çizdi. Mahkeme heyetinin verdiği kararı, "Devlet Suruç katliamındaki sorumluluğunu üstlendi" olarak yorumlayan Tuncer, "6 yıldır Suruç yaralılarını, ailelerini gözaltı, tehdit, tutuklama gibi saldırılarla baskılamaya çalışıyor. Bu son kararla da ‘ben katliamı üstlendim' dedi AKP-MHP faşist iktidarı" ifadelerini kullandı. 

Suruç için adalet mücadelesini asla bitirmediklerini vurgulayan Tuncer, şöyle devam etti: "Suruç için adalet herkes için adalet şiarının kendisi bu topraklarda bir adalet çağrısı ve biz bu adalet çağrısını da ezilenlere yapıyoruz. Adaletin ezilenlerin, gençliğin elinde olduğunu söylüyoruz. Sokakta altı yıldır gençlik örgütleriyle, demokratik kitle örgütleriyle beraber adalet mücadelesi yürütüyoruz. Adaleti ve zaferi sokakta kazanacağız. Suruç için adaleti, herkes için adaleti birleşik mücadele ile getireceğiz."

YILDIZ: KİMSE SURUÇ DAVASININ KAPANDIĞINI DÜŞÜNMESİN
Suruç'un katilinin yalnızca Yakup Şahin olmadığını vurgulayan Öğrenci Kolektifleri'nden Umut Yıldız, katliama ilişkin istihbarat bilgisine rağmen önlem almayanların, Suruç şehitlerini ananlara saldıranların ve talimatını verenlerin asıl sorumlular olduğunu kaydetti. Yıldız, "Kimse bu davanın kapandığını düşünmesin. Bizler 6 yıldır arkadaşlarımızın düşlerini sokaklara, kampüslere taşıdık. Onların mücadelesini bıraktıkları yerlerden devam ettirdik. Bundan sonra da böyle olacak, Suruç davası ‘biz kazandık, bu iş burada bitmiştir' diyene kadar devam edecek" ifadelerini kullandı. 

ÇOPUR: ADALET MÜCADELESİ ARKADAŞLARIMIZ KATLEDİLDİĞİNDE BAŞLADI
Anarşist Gençlik'ten Şeyma Çopur, Suruç katliamı davasını "katliamın sorumluları değil ailelerimiz, arkadaşlarımız, Suruç yaralılarımız yargılanmaya çalışıldı" diye özetledi. Çopur, "Ancak biz gençlik olarak diyoruz ki Suruç davası adliye saraylarında başlamadı, 6 yıl önce yoldaşlarımızın katledilmesiyle başladı. O nedenle bu dava da 'biz bitti' demeden bitmeyecek" vurgusu yaptı. 

AKBIYIK: SURUÇ'UN HESABINI SOKAKTA SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ
YDG'den Deniz Akbıyık ise katliamın ardından gençliğin sokakta mücadelesiyle devletin Suruç davasını açmak zorunda kaldığını ve tek bir kişiye de sorumluluk yıkılarak faillerin korunmak istendiğini dile getirdi. Akbıyık ,"Fakat biz gençlik olarak biliyoruz ki Suruç'un failleri dosyayı kapatanlardır. Suruç'un hesabını da 6 buçuk yıldır olduğu gibi yine sokaklarda soracağız. Suruç'ta kaybettiğimiz 33  düş yolcusunu anmaktan, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Devletin bir katliamın faillerini saklamak istemesinin tek nedeninin  işbirliği olduğunu vurgulayan Akbıyık, "Bunun en başından beri farkındayız ve asla unutmayacağız. 33düş yolcumuzun düşlerini gerçekleştirmek için mücadeleye devam edeceğiz. Yaşasın birleşik mücadelemiz" diye konuştu.