5 Ekim 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütleri SGDF'lilerin duruşmasına çağrı yaptı

SGDF üyeleri Danacı, Eryılmaz ve Yavuz'un yarın saat 10.00'da Ankara Adliyesi'nde görülecek duruşmalarına ilişkin açıklama yapan Gençlik Örgütleri, "SGDF'li yoldaşlarımıza dönük tutuklama saldırısının gençlik hareketine dönük bir saldırı olduğunu biliyoruz" denilerek davaya katılım çağrısı yaptı.

Gençlik Örgütleri, SGDF MYK üyesi Okan Danacı ve Yücel Yavuz ile SGDF üyesi Devrim Taylan Eryılmaz'ın 8 Nisan'da görülecek duruşmalarına ilişkin HDP Ankara İl Örgütü'nde basın açıklaması yaptı.

Gençlik Örgütleri adına açıklamayı okuyan Deniz Akbıyık, devletin son dönemde toplumsal mücadele kuvvetlerine yönelik saldırı politikası yürüttüğünü söyledi.

Üniversitelerde kayyum rektöre karşı öğrencilerin özerk, demokratik üniversite talebine yönelik saldırılar, HDP'ye yönelik operasyonlar ve kapatma saldırısı, kadınların önemli bir kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine dikkat çeken Akbıyık, "Toplumsal mücadeleye ve halka karşı adeta savaş açmış olan bu iktidar, geçtiğimiz yılın son aylarında Ankara'da devrimci faaliyet yürüten SGDF'li dostlarımız Okan Danacı, Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz'ı düzmece bir dosya ve gayrimeşru mahkemeleri ile tutuklamıştı" dedi.

YÜCEL VE DEVRİM BİRÇOK KEZ HEDEF GÖSTERİLDİ
6 aydır tutuklu olan Yücel ve Devrim'in Ankara Üniversitesi'nde devrimci mücadele yürütürken faşist çetelere karşı üniversiteyi savunduğunu, birçok kez hedef gösterildiğini, gözaltına alındığını ve tehdit edildiğine dikkat çeken Akbıyık, "Arkadaşlarımıza yönelik bu baskı ve yıldırma politikaları tutuklu bulundukları süre boyunca Sincan Hapishanesi'nde de devam etti. Devrim ve Yücel ayakta sayım dayatmasını kabul etmedikleri için kaba dayak, çıplak arama, tecrit, tecavüz tehdidi, keyfi kitap ve mektup kısıtlamaları gibi çeşitli baskılara ve işkencelere maruz bırakıldı" diye belirtti.

İDDİANAME 4 AY SONRA HAZIRLANDI
Yücel, Devrim ve Okan'ın tutuklu bulunduğu dosyanın iddianamesi, tutuklanmalarının üzerinden 4 ay geçtikten sonra hazırlandığını hatırlatan Akbıyık, "Yoldaşlarımızın tutuklanmalarına sebep gösterilen suçlamaları 4 ay sonra öğrenebildik. Yücel, Devrim ve Okan, Kredi Yurtlar Kurumu'nun keyfi burs ve kredi kesintilerine karşı sokağa çıktığı için, ODTÜ'de Kavaklık'ı savunduğu için, Soma, Madımak, Suruç, 10 Ekim katliamlarının anmalarına katıldığı için, Atılım gazetesi okuru olduğu için, faşist saldırılara karşı üniversitelerine sahip çıktığı için, Suruç katliamını andıkları, adalet mücadelesi yürüttükleri için ve komünistlerin cenazelerine katıldıkları için tutuklular" diye kaydetti.

POLİS FEZLEKELERİNE DAYANILARAK İDDİANAME HAZIRLANDI
Akbıyık, "Bizler biliyoruz ki polis fezlekelerine ve yorumlarına dayanarak oluşturulmuş bu iddianamenin hiçbir meşru dayanağı yoktur; işçi sınıfı ve ezilenlerin, gençliğin nezdinde meşru da değildir. Kayyum rektörlere ve faşist çetelere karşı üniversiteleri savunmak, keyfi burs ve kredi kesintilerine karşı sokağa çıkmak, Soma'da, Madımak'ta, Suruç'ta, 10 Ekim'de katledilenleri anmak, polis-bekçi terörüne karşı çıkmak suç değildir" dedi.

ANKARA'DA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
AKP-MHP faşist iktidarının tutuklamalarla, gözaltında-cezaevinde işkencelerle gençliğin devrimci mücadelesini büyütenleri sindirebileceğini sandığını ifade eden Akbıyık, "Bu faşist politikalarla gençliği ne korkutabilir ne sindirebilirsiniz. Bizler, her türlü eylem ve etkinlikleri engellenmeye çalıșılan, ajanlık dayatmaları, kaçırmalar, işkenceler, ev baskınları, soruşturmalar, KYK kesintileri ve saymakla bitmeyecek çeşitli baskılarla sindirilmeye bastırılmaya çalışılan ama başarılamayan gençlik örgütleri olarak yıllardır Ankara'da her koşulda mücadelemizi sürdürüyoruz. Sürdürmeyi de bırakmayacağız, iktidara korku salmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ANKARA ADLİYESİ'NDE OLACAĞIZ
Akbıyık "Ankara'da uzun süredir devrimci mücadele yürüten SGDF'li yoldaşlarımızla tutuklanmadan önce de bu mücadelede omuz omuzaydık, tutsak günlerinde de omuz omuzayız. Baskılara, gözaltılara, soruşturmalara, tutuklamalara, işkencelere karşı cevabımız gençliğin örgütlü birleşik mücadelesini büyütmek olacak.  Arkadaşlarımızı almak için yarın saat 10.00'da Ankara Adliyesi'nde olacağız" dedi.