5 Ekim 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütleri: Adaleti sokaklarda sağlayacağız

Suruç davasında çıkan karara ilişkin Gençlik örgütleri İzmir ve İstanbul'da sokağa çıktı. "Biz bitti demeden bitmez" diyen Gençlik Örgütleri adalet mücadelesine devam edeceklerini kaydetti.

Gençlik Örgütleri, Suruç Katliamından çıkan karara tepki gösterdi ve sokağa çıktı. Yapılan yürüyüşte adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

İstanbul Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesinde yapılan yürüyüşte ise 6 yıldır adalet mücadelesi yürüttüklerini ifade eden Gençlik Örgütleri, "Suruç katliamında 33 arkadaşımız devlet destekli IŞİD saldırında canlı bomba ile katledildi. Bugün Suruç için adalet demek Ankara Gar katliamı için adalet demektir. Bizler sokaklarda adalet mücadelesine devam edeceğiz. Suruç davası kapatılamaz" diye kaydetti.

'MAHKEMENİN KARARIYLA KATLİAM MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR'
Gençlik Örgütleri Kadıköy'de vapurda konuşmalar yaptı. 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesinde sosyalist gençlere yönelik IŞİD'in katliam saldırısını anlatan Gençlik Örgütleri, "6 yıldır sorumluları aklayanlar, katliamcılar hakkında 'birkaç öfkeli genç' diyenler adalet mücadelemizin her anında karşımızda durdular. Sorumlular bilindiği ve delilleri olduğu halde mahkeme bugün verdiği kararla katliamı meşrulaştırmaya çalıştı" diye belirtti.

'ADALETİ SOKAKTA SAĞLAYACAĞIZ'
Gençlik Örgütleri İzmir'de de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde eylem yaptı.

"Biz bitti demeden, bu dava bitmez" yazılı pankartla yürüyüş başlatan gençlere polis saldırdı. Saldırıya direnen gençler yürüyüşlerini ve sloganlarını sürdürdü.

Halkbank önünde açıklama yapan Gençlik Örgütleri, adaleti sokaklarda sağlayacaklarını belirterek, "Tarihi katliamlarla dolu faşist iktidara sesleniyoruz. Suruç için adalet demeye, 33'lerin düşlerini yaşatmaya, sokak sokak devam edeceğiz. Sokakları tercih ettik, adaleti buradan sağlayacağız" dedi.

Açıklama "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Amed, Suruç, Ankara, hesap sormaya" sloganlarıyla son buldu.