5 Ekim 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütleri, 10 Ekim'de katledilenleri andı

Gençlik Örgütleri, 10 Ekim'de katledilen 103 barış şehidi anısına İstanbul Üniversitesi önünde anma yaptı. Barış şehitlerini unutmadıklarını ve büyüyen öfkeyle sokak sokak hesabının sorulacağını kaydeden Gençlik Örgütleri, kamuoyuna da birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da düzenlenen barış mitingine yönelik IŞİD tarafından gerçekleşen Ankara Gar katliamının 6. yılı. Gençlik Örgütleri, İstanbul Üniversitesi'nin ana kapısının bulunduğu Beyazıt Meydanı'nda katliamda hayatını kaybedenleri andı. 

Barış şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı, "10 Ekim'i unutma, unutturma. Katillerden hesabı gençlik soracak!" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "10 Ekim için adalet Suruç için adalet", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "10 Ekim'i unutmuyor, affetmiyoruz", "Unutulamaz affedilemez sonuna kadar" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı. 

10 Ekim katliamında hayatını yitirenler şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada, 103 barış şehitlerinin isimleri sayıldı ve hep bir ağızdan "yaşıyor" denildi. 

Adnan Yücel'in Biz Kazanacağız şiirinin okunduğu anmada, hep bir ağızdan Grup Yorum'un Diriliş türküsü söyledi. 

Basın metnini okuyan Şeyma Çopur, Ankara katliamını unutturmayacaklarını sokak sokak, meydan meydan büyüyen öfke ve devlet katliamlarında bir kişi daha yitirmemek için mücadele edeceklerini söyledi. Bugün yaşanan dünyanın egemenlerin eseri olduğunun altını çizen Çopur, savaşları meşru kılmak için ırkçılığın körüklendiğini kaydetti. Konya'da Dedeoğulları ailesine yönelik ırkçı faşist katliamı örnek veren Çopur, bu düzeni değiştireceklerini ifade etti. 

Çopur, "Bizleri katleden egemenler; bombayla, nefret ve kinle, terör eylemleriyle halklara düşmanlığını sürdürürken özgürlük için mücadele ederek, onların iktidarına karşı koyarak kazanacağız. Savaşların, saldırıların, neden oldukları salgınların, yağma ve rantlarının alaşağı olması ancak bizim mücadelemizle mümkün olacak. Bu eli kanlı egemenlere karşı barış içinde kardeşçe, insanca bir yaşamı kurmanın tek yolu örgütlülüğümüzü yükseltmekten geçiyor" dedi.

Kamuoyuna seslenen Çopur, şu çağrıyı yaptı: "Bulunduğumuz her alanda mücadeleyi büyütmeliyiz, bugün 10 Ekim'in hesabını sormak, çalınan yaşamlarımızın hesabını sormaktır. Herkesi 10 Ekim'in hesabını sormak için sokaklara çağırıyoruz. Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber, ya hiç birimiz."

Eylem, sloganlarla sona erdi.