5 Ekim 2024 Cumartesi

Ferit Şenyaşar'dan zulme sessiz kalanlara çağrı: Hukuk işlesin

Adalet mücadelesine devam eden Ferit Şenyaşar, katliamı bilerek sessiz kalan milletvekillerine seslendi ve "Bu bir vebaldir, sessiz kalmayın. Hukuk işlesin" ifadelerini kullandı. 

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi tüm zorluklara rağmen sürüyor. Seçim çalışmaları sırasında AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının, oy vermeyi reddettikleri için gerçekleştirdiği saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu tutuklu yargılanan Emine Şenyaşar ile katliamdan sağ kurtulan Ferit Şenyaşar Adalet Nöbeti'nin 226. gününde Urfa Adliyesi önünde nöbete başladı. 

Sosyal medya hesaplarından çağrı yapan Şenyaşar ailesi, "Devletin varlık gerekçesi vatandaşına adilce davranmaktır. Devletin hastanesinde katliam yapanın yeri meclis değildir. Meclis Araştırması Komisyonu kurulsun. Olay bütün detaylarıyla araştırılsın" dedi.

Ferit Şenyaşar, mücadelelerinin zulüm altında devam ettiğini söyledi. Şenyaşar, "Milletvekili ve akrabaları iş yerinde bize saldırıyor, hastanede katliam yapıyor. Ailemizi yok etmiştir. Bir kardeşim siyasi bir kararla 37 yıl ceza aldı. Hastanede katliam var ancak dava yok. Katliamda milletvekili ve akrabaları olduğu için adliyede hukuk işlemiyor. Savcı ve hakimler sesiz kalarak katliama suç ortağı oluyor" diye konuştu.

Aradan geçen 3 yıl 4 ayda Meclis'in bir araştırma yapmadığına dikkati çeken Şenyaşar, "Adalet Bakanlığı yetkilileri sesimizi duymak istemiyor. TBMM çatısı altında faaliyetlerini sürdüren İnsan Hakları İnceleme Komisyonu var. CHP milletvekili katliamın araştırılması için önerge verdi. İktidar partisinin adında ‘adalet' var. Adalet diyorsanız bu önerge kabul edildin, bir heyet gelsin bütün yönleri ile araştırsın. Katliam yapanların yeri TBMM değildir. Bu olayı bilerek tarafsız durmaya çalışan milletvekillerine sesleniyorum: Bu bir vebaldir, sesiz kalmayın. Hukuk işlesin" ifadelerini kullandı.