5 Ekim 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 30 EKİM 2021

-SGDF, Marksist Teori yazarı Sıtkı Güngör'ün katılımıyla BEKSAV'da, "Ekim devriminin ışığında devrimin güncelliği" paneli düzenlenecek. (17.00)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir depreminin birinci yılında, Bayraklı'da 30 Ekim Deprem Anıtı Parkında basın açıklaması yapacak. (18.00)

-Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetlerinin açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması için eylemlerine devam eden Cumartesi Anneleri 866. hafta açıklamasını Hüseyin Toraman için düzenleyecek. (12.00)

-İHD ve kayıp yakınları, "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde, Batman'da ise dernek binasında eylem gerçekleştirecek. (12.00)

-501. F Oturması, ağır hasta tutsak Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için İHD İstanbul Şubesi'nde yapılacak. (13.30)

-Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek, tedavilerinin önünde engellerin kaldırılması ve tahliye edilmeleri için İHD Ankara Şubesi dernek binasında ve İHD İzmir Şubesi ise eski Konak Sümerbank önünde basın açıklaması yapacak. (12.00/13.00)

-KESK Mersin Şubeler Platformu, OHAL KHK'larının yıldönümüne dair Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yapacak. (14.00)

-BES Genel Merkezi, "Mülakat değil liyakat esas alınsın", "Ek gösterge adaletsizliğine son verilsin", "Vergide ücrette adalet sağlansın" ve "Demokratik Türkiye, halk için bütçe" talepleriyle, Ankara Akar Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-Mersin Kadın Platformu, Tarsus'ta yaşanan cinsel istismar ve uyuşturucu çetelerine karşı Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapacak. (12.00)

-DTK ve DBP'nin düzenlediği "Özgürlük Zamanı" kampanyası kapsamında HDP Suruç ilçe binasında halk buluşması gerçekleştirecek. (10.00)