5 Ekim 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 23 EKİM 2021

-500'üncü F oturması, tüm mahpusların tedavi ve sağlığa erişim haklarının tanınması talebiyle Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda yapılacak. (13.30)

-Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 372. hafta basın açıklamasını İHD Ankara Şubesi'nde yapacak. (12.00)

-Cumartesi Anneleri 865'inci hafta eyleminde Fehmi Tosun dosyasını kamuoyuyla paylaşacak. (12.00)

-İHD İzmir Şubesi, gözaltında kaybedilen, faili meçhul veya yargısız infaza kurban giden kayıpların akıbetini araştırmak ve faillerin açığa çıkartılması talebiyle Konak eski Sümerbank önünde açıklama yapacak. (13.00)

-İHD ve kayıp yakınları, "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde, Batman'da ise dernek binasında eylem gerçekleştirecek. (12.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokrasiye Çağrı tutum belgesine ilişkin Antalya'daki siyasi partiler, inanç kurumları, yöre dernekleri ve kitle örgütlerinin temsilcileri ile Sealife Otel'de bir araya gelecek. (14.00)

-HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç ile milletvekilleri Necdet İpekyüz, Semra Güzel ve Habip Eksik, Demokrasiye Çağrı tutum belgesini paylaşmak ve bütçe buluşmaları kapsamında Türk Tabipleri Birliği'ni ziyaret edecek. (10.00)

-Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, "Corç Abdullah'a özgürlük, Filistin'e özgürlük" şiarıyla Eminönü Mısır Çarşısı önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)

-Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Kuzey Kampüs'te basın açıklaması yapacak. (14.00)

-Mor Dayanışma, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına ilişkin Alsancak Sevinç Pastanesi önünde açıklama yapacak. (16.00)

-TJA ile HDK ve HDP İzmir Kadın Meclisleri, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan'a 30 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin HDP il binasında basın toplantısı gerçekleştirecek. (16.30)