5 Ekim 2024 Cumartesi

ESP: Bu dava burada bitmez, Suruç'un hesabını soracağız

ESP, Suruç katliamı davasının çıkan kararın ardından açıklama yaptı, saray yargısının kararının şaşırtıcı olmadığını belirtti. Kararın yok hükmünde olduğunu vurgulayan ESP, "Bizler 33 düş yolcusunun düşlerini gerçekleştirmek için sokakta olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Bütün katliamların hesabını bizzat sorumlularından soracağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Suruç katliamı davasından çıkan karara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kararın yok hükmünde olduğunu söyledi, Suruç ve bütün katliamların hesabını soracaklarını vurguladı.

Suruç katliamı davasında katliamın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin'e verilen cezanın katliamı münferit bir olay gibi gösterme amacı taşıdığı ve katliamın ardındaki gerçeğin karartılması amacı taşıdığı belirtilen açıklamada, "Saray yargısının bu kararı elbette şaşırtmadı" denildi.

'FAŞİST ŞEF İSTEDİ DAVA KAPATILDI'
Katliamın doğrudan sorumlusunun faşist şeflik rejimi olduğu vurgulanan ESP açıklamasında, katliamın sorumlularının dosyanın kapatılmasını istediği belirtildi.

Suruç katliamı davası tüm dünyanın gözleri önünde, devlet-IŞİD işbirliği ile gerçekleştirilen katliamın üstünün örtülmesi, sorumluların korunması için tek sanıkla yürütülen bir mizansenden ibaret olduğunu belirten ESP MYK, "Devlet yerel mahkemesinden Anayasa Mahkemesi'ne, polis fezlekelerinden istihbarat şebekelerine tüm kurumlarıyla Suruç davasını kapatarak unutturmak istiyor. AYM'nin yakın zamanda almış olduğu karar bunun en yalın örneğidir. Katliamın gerçekleşeceğini bildiği halde hiçbir önlem almayan Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal hakkında verilen para cezası kararına itiraz ederek AYM'ye başvuran Suruç aileleri ve tanıklarının başvurusu reddedilmiş, SGDF ve Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu sorumlu ilan edilerek hedef gösterilmiştir. Bu yargı kararları, faşist diktatörlüğün katliamlar karşısında gerçekleştirilen adalet mücadelesine karşı yürüttüğü politikanın devamıdır" diye kaydetti.

'PARTİMİZ VE SGDF ŞAHSINDA BİRLEŞİK DEVRİM MÜCADELESİ HEDEF ALINDI'
Suruç katliamının 20 Temmuz 2015'de faşist saray rejimi ve IŞİD ortaklığıyla gerçekleştirildiğine işaret eden ESP, katliamda SGDF ve ESP şahsında birleşik devrim mücadelesinin hedef aldığını belirtti.

'SAVAŞ KONSEPTİ SURUÇ KATLİAMI SALDIRIYLA BAŞLATILDI'
ESP MYK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "AKP-MHP faşist iktidarının işçi sınıfı ve ezilenleri teslim alma, yurtsever, sosyalist ve devrimci-demokratik güçleri tasfiye etmek için geliştirdiği 'çöktürme planı' ile savaş konseptine geçiş planı bu katliam saldırısı ile başlatıldı. Faşist rejim Suruç katliamından bu yana siyasi savaşımını ve varlığını, Türk ve Kürt halklarının eşitlik ve özgürlüğü temelindeki birleşik devrim mücadelesinin tasfiyesi stratejisine adadı. Faşist diktatörlüğün hevesi kursağında kaldı. Ne işçi sınıfı ve ezilenler teslim alınabildi, ne de devrimci-demokratik güçler tasfiye edilebildi.

'ADALET MÜCADELEMİZİ YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
"2015'den bugüne dek 33 düş yolcusunun düşlerini birleşik devrimci mücadelemizde taşıdık. Taşımaya devam ediyoruz. Sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısına rağmen Suruç ailelerimiz, yaralılarımız, tanıklarımız, avukatlarımız ve devrimci-demokratik güçlerle Suruç için adalet herkes için adalet mücadelesi yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. 

'KARAR HÜKÜMSÜZDÜR'
"Bu karar bizim için hükümsüzdür. Bizler 33 düş yolcusunun düşlerini gerçekleştirmek için sokakta olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz!

'TÜM KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ'
"Suruç'tan Amed'e, Ankara'dan Antep'e, Cizre'den Nusaybin'e dek AKP-MHP faşist iktidarı tarafından gerçekleştirilen bütün katliamların hesabını bizzat sorumlularından soracağız!"