5 Ekim 2024 Cumartesi

Erdoğan hedef gösterdi, kayyumu ihbar etti, öğrenciler tutuklandı

Erdoğan'ın kayyum rektörü İnci, kendisini protesto eden öğrencileri isim isim Emniyet'e ihbar etti ve haklarında dava açılmasını istedi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı kayyum rektör Naci İnci'nin dün akşam tutuklanan öğrencileri tek tek ihbar ettiği ortaya çıktı. 

Erdoğan'ın hedef göstermesi sonrası gözaltına alınan öğrencilerden iki kişi dün gece tutuklanmıştı. 

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci kendisini protesto eden öğrencilerin isimlerini Emniyet'e ihbar etti. 14 üniversite öğrencisi hakkında "tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından ihbarda bulundu.

Dilekçede, öğrencilerin, üniversite yönetiminin onur, şeref ve saygınlığını ihlal ettiğini iddia eden İnci, "Kayyuma geçit yok", "Kayyuma nakka" pankartlarını belirtilen suçlara delil olarak gösterdi.

Şikayet dilekçesinde, İnci'nin makam aracının önünün kesildiği ve kendisine hakaret edildiği öne sürülürken savcılığa, öğrencileri bu suçlardan cezalandırmak için kamu davası açılması talep edildi.