5 Ekim 2024 Cumartesi

Editörümüze Musa Orhan soruşturması

İpek Er'e sistematik tecavüz işkencesinde bulunan ve intihar ederek ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan'a ilişkin yaptığı haber ve sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle editörümüz Pınar Gayıp hakkında soruşturma açıldı. 

ETHA editörü Pınar Gayıp hakkında, Batman'da İpek Er'e sistematik tecavüz işkencesinde bulunan ve intihara sürükleyerek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan'a ilişkin yaptığı röportaj ve sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle soruşturma açıldı. 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Terörle Mücadelede Görev Almış Kişileri Hedef Göstermek iddiasıyla açılan soruşturmada, Gayıp'ın 30 Mayıs 2021 yılında yayınlanan haberi ve sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterildi. 

 

Devlet asker ve polis eliyle Kürdistan'da genç kadınlar üzerinden sömürge politikası yürütüyor. Bu suçu işleyenler korunuyor, aklanıyor ve cezasızlık politikasıyla ödüllendiriliyor. En bilindik örneği Musa Çitil. Musa Orhan da Çitil'i kendine feyz almış ki cüretle bu suçu işledi. https://t.co/QMjibiIHXq

— Pınar Gayıp (@pinargayip) May 30, 2021

 

Söz konusu soruşturmaya ilişkin verdiği ifadede, İpek Er'in hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı röportajın içeriğindeki ifadelerle paylaşım yaptığını ve bu paylaşımın hakaret içerikli olmadığını söyledi. Suçlamaları reddetti.