5 Ekim 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da engellemeye rağmen tecride karşı eylem

Diyarbakır'da tecride ve hapishanelerde süren açlık grevine dikkat çekmek amacıyla yapılmak istenen açıklamanın polis tarafından engellenmesi üzerine oturma eylemi yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit ve buna karşı siyasi tutukluların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, HDP yöneticileri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Polis, İnsan Hakları Anıtı'nı bariyerlerle çembere aldı. Anıt önünde açıklama yapılmak istenmesinde ısrar edilince HDP'liler, park girişinde polislerce ablukaya alındı. Öte yandan eyleme katılmak isteyenler de polis tarafından engellendi.

OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Açıklamanın engellenmesi üzerine oturma eylemi yapıldı. Eylemde tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekildi. Oturma eyleminin ardından tecride karşı başlatılan açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla alkışlar eşliğinde "Bijî berxwedana zindana" sloganıyla eylem sona erdi.