5 Ekim 2024 Cumartesi

CHP'nin yoksulluk için çözümü: Belediyelerin ramazan paketi dağıtması

2020 yılında sadece Kod 29'dan 177 bin kişi işsiz kalırken burjuva partileri, işsizlik ve yoksulluğun kaynağı kapitalizmi yaşatmak için yarışa girdi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoksullara patates, soğan dağıtma kararından feyz alan CHP, belediyelerin ramazan ayında iftar ve sahur destekleri ile dayanışma kampanyası düzenleyerek yoksulluğa çözüm üreteceklerini savunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre bile işsizlik yüzde 30'lara dayanmış durumda. TÜİK'in açıkladığı rakamların gerçekleri çarpıttığını hesaba katarsak, işsizlik oranlarının yüzde 40'ları aştığını tahmin edebiliriz.

Pandemi bahanesiyle Kod 29'a dayanarak işçileri işten atan, sendikalı olmalarını engelleyen patronların sırtını sıvazlayan iktidar, yine pandemi bahanesiyle esnafları açlığa, yoksulluğa mahkum ediyor. AKP iktidarı bir yandan patronlara geniş olanaklar yaratırken, diğer yandan yarattığı yoksullukla mücadele ettiğini iddia ederek, emekçilere, patates, soğan dayatma planları yapıyor.

CHP de AKP'nin yöntemlerinden feyz alıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li belediyelerin ramazan ayında yeni bir seferberlik başlatacağını açıkladı, "İftar ve sahur destekleri ile birlikte dayanışma kampanyaları başlatılacak. Hayırseverleri kampanyalara destek vermeye çağırıyoruz. Hedefimiz, ulaşabildiğimiz kadar ihtiyaç sahibine destek vererek, yoksulluğa mahkum edilen milletimize nefes olmak" dedi.

İktidarın politikalarını eleştirmekle yetinen Torun, yoksulluğa çare olarak dağıtacakları yardımları gösterdi.