5 Ekim 2024 Cumartesi

Cemil Taşkesen serbest bırakıldı

Akşener'e "Bulunduğunuz yer Kürdistan" dediği için evine yapılan baskınla gözaltına alınan Cemil Taşkesen, savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçesindeki ziyaretinde, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor "sözlerinden sonra gözaltına alınan Cemil Taşkesen, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Taşkesen, serbest bırakılmasının ardından aralarında HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki birçok kişi Adliye binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis engeline rağmen yapılan açıklamada HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Taşkesen'in hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasının birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandığını hatırlatarak, "Emniyet sorularına baktık. Sorular şu; Kimden talimat aldınız? Hangi örgütten talimat aldınız?  Herkes biliyor, tüm bir  bölgeyi gezerseniz size buranın Kürdistan olduğunu niteler" dedi.

Beştaş'ın konuşması esnasında polisler açıklamayı engellemek istedi. Bunun üstüne Beştaş, "Polisler açıklamayı engellemesin. Polisler şuanda suç işliyor. Biz burada açıklama yapmak için izin almak zorunda değiliz" diyerek tepki gösterdi.

Yaşananlara ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuşan Beştaş, Taşkesen'in emniyet ve savcılık ifadelerinin gördüklerinde "Büyük bir korku, gerçeklerin inkarı" şeklinde yorumladıklarını söyledi. Beştaş, "Kürtler Kürdistan'a Kürdistan der. Kendilerine de Kürdüm der. Bunun için kimseden talimat almalarına da gerek yok. Çünkü savcı ve emniyetin sorusu 'Kim size talimat verdi? Hangi örgüt size talimat verdi?' diye sorulmuş. Bu gerçeklerin hangi aşamaya geldiğini de ortaya koyuyor. Bin yıllık tarihten ve tarihsel belgelerden habersiz olmak değil aslında. Bu, înkar siyasetini devam ettirmektir. Bu şekilde kesinlikle Türkiye' ye bir fayda sağlayamaz. Türkiye toplumuna hiç bir katkı yapılamaz. Bu zaten Kürt sorunun varlığını ispatlamaya ve açıkça ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.