6 Ekim 2024 Pazar

Çatışmada öldü denilen HPG gerillasının infaz edildiği ortaya çıktı

Lice'de çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği iddia edilen HPG gerillası Abdulsıttar Özer'in infaz edildiği ortaya çıktı. Özer'in, elleri arkadan kelepçeli, çıplak, yüzükoyun yatarken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında üç gündür süren çatışmalarda yaşamını yitiren iki HPG gerillasından Abdulsıttar Özer'in infaz edildiği ortaya çıktı. Özer'in elleri arkadan kelepçeli, çıplak, yüzükoyun yatarken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Yerel kaynaklar çatışmada bir HPG'linin yaşamını yitirdiği, bir HPG'linin ise sağ olarak gözaltına alındığını belirtti. Özer'e ait elleri arkadan kelepçeli olduğunu gösteren fotoğraflar ve yerel kaynaklardan alınan bilgiler, HPG gerillasının gözaltına alındıktan sonra infaz edildiğini doğruluyor.

SOYLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde üç gündür süren çatışmalara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 Nisan günü sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, biri "turuncu kategoride" yer alan iki HPG'linin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Arıklı Mahallesi bölgesinde özel harekat birlikleri tarafından düzenlenen operasyonda iki HPG'linin yaşamını yitirdiği ve yaşamını yitiren HPG'lilerden birinin kimliğinin Abdulsıttar Özer (Dara Zagros) olduğu kaydedilmişti.

İNFAZIN BELGESİ FOTOĞRAF
15 Nisan günü ise bir sosyal medya hesabından operasyonla ilgili bir video ve iki fotoğraf yayınlandı. Paylaşılan videoda, battaniye içine konularak taşınan bir HPG'linin cansız bedenine askerler küfür ve tekmeler savuruyor.

Sosyal medya hesabından paylaşılan iki fotoğraf karesinden biri videoda cansız bedeni taşınan ve ismi açıklanmayan HPG'liye ait olduğu anlaşılıyor. Diğer fotoğraf karesinin ise ismi yaşamını yitirdi diye açıklanan Abdulsıttar Özer'e ait olduğu belirtildi.

Bakanlığın yaşamını yitirdiğini duyurmasından sonra servis edilen fotoğrafta Abdulsıttar Özer elleri arkadan kelepçeli, çıplak ve yüzükoyun yatarken görülüyor. Bu fotoğraf karesi HPG gerillası Özer'in sağ olarak gözaltına alınarak infaz edildiğini gösteriyor.

OPERASYON SÜRERKEN KÖYLER BASILDI
Lice'de operasyon sürerken 14 Nisan akşamı köy ve mezralar asker tarafından basılarak köylüler darp edilmiş 4 kişi de gözaltına alınmıştı.

Evlerde yapılan aramalarda, köylüler darp edildi, tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Ev baskınlarında Karahasan köyüne bağlı Eminoğlu mezrasında 18 yaşındaki çoban Berat Akgeyik, Eyüp Özkan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.