18 Ekim 2024 Cuma

Bordeaux'da 30 yıl kutlaması

MLKP'nin 30. mücadele yılı Bordeaux'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. 

Fransa'nın Bordeaux kentinde Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 30. mücadele yılına ilişkin etkinlik düzenlendi. 

Devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olan devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlik, MLKP'nin mücadele tarihini anlatan sinevizyon ile devam etti. 

MLKP adına yapılan konuşmada ise şunlar söylendi: "MLKP devrimci pratiği ile Türkiye devrimci hareketinde öncü bir konumdadır. Gazi ayaklanmasındaki öncülüğü, Gezi ayaklanmasındaki sürükleyiciliği, Kobanê serhıldanına katılımı ve katkısı gözler önündedir. Gözaltında faili devlet olan kaybetme saldırısının durdurulması, gözaltında taciz ve tecavüze karşı büyütülen mücadele, hapishanelerdeki ölüm oruçları, açlık grevleri ve fiili direnişlerdeki yeri, tersaneler ve diğer alanlarda işçi ve emekçilerin, yoksulların haklı mücadelelerine öncülüğü ve bu mücadeleleri devrim nehriyle birleştirme kararlılığı onun tarihinin bir kaç yaprağıdır."

Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına da bir konuşma yapıldı. KKÖ, adına yapılan konuşmada, "2014 8 Mart'ında kuruluşunu ilan eden KKÖ'nün ortaya çıkardığı literatür program vs kadın özneleşmesi komutanlaşmasında bir irade ve düzeydir" denildi.

Son olarak Komünist Gençlik Örgütü'nün (KGÖ) mesajı okundu.