5 Ekim 2024 Cumartesi

Boğaziçi'nde kayyuma karşı nöbet 200. gününde

Boğaziçi Üniversitesinde her iş günü bir araya gelerek kayyum rektöre ve hukuksuz uygulamalara karşı rektörlük binasına sırtlarını dönen akademisyenler 200. kez "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörlere karşı akademisyenlerin başlattığı nöbet eylemi 200. gününde. Her iş günü bir araya gelip rektörlük binasına sırtlarını dönen akademisyenler 200. kez "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi. Akademisyenler, atanmışların olmadığı özgür ve özerk bir üniversite için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Nöbetin ardından yapılan açıklamada üniversiteyi yönetemeyen atanmış yönetimin baskıcı uygulamaların dozunu artırdığına dikkat çekilerek "Naci İnci'nin 14 öğrencimize yönelik koruma tedbiri kararı aldırması bunun bir örneğidir. Bu kanun uygulanamadığı için ülkemizde kadınlar hayatını kaybederken İnci'nin bu tedbiri öğrencilere karşı aldırmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadeleri kullanıldı.  

Akademisyenlerden Can Candan'ın göreve iade edilmesini ve kampüse serbestçe girmesini talep eden akademisyenler "Feyzi Erçin, Seda Binbaşgil ve Özcan Vardar da haksızca uzaklaştırıldıkları işlerine iade edilmeliler. Özgür ve özerk bir üniversite için verdiğimiz mücadeleden ve meslektaşlarımızdan vazgeçmiyoruz" denildi.

Üniversitedeki tüm fakülte dekanları, enstitü müdürlerinin seçimle göreve gelmesi gerektiğine işaret eden akademisyenler "Atanmış rektör Naci İnci ve hukuksuzca kadrolaşmış tüm isimlerin istifasını talep ediyoruz. Tutuklu öğrencilerimizin derhal serbest bırakılmasını ve öğrencilerimize yönelik soruşturmalara son verilmesini talep ediyoruz" çağrısını yaparak hep bir ağızdan bir kez daha "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi.