29 Eylül 2024 Pazar

Berlin'de işgalci İsrail'in saldırıları protesto edildi

Berlin'in Kreuzberg semtinde yüzden fazla genç sokağa döküldü, direnen Filistin ve Lübnan halkını selamladı. Siyonist İsrail'e Alman devletinin desteğine dikkat çekilen eylemde, "Savaş burada başlıyor, onu burada durduralım" denildi. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de antifaşist, devrimci, sosyalist gençler Berlin sokaklarına çıkarak Siyonist İsrail devletinin soykırım saldırısını protesto etti. 100'den fazla genç Berlin'in Kreuzberg semtinde sokaklara döküldü. Gençler, "Filistin özgür olacak" ve "Yaşasın direniş" sloganlarıyla yürüyüş yaptı, sokaklara barikat kurdu.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın da katıldığı eylemde, militan ve enternasyonalist gençlerin Gazze'deki soykırıma, Batı Şeria'daki askeri işgale ve Lübnan'ın güneyine yönelik son saldırılara yanıt verildi.

'ALMAN DEVLETİ DE SAVAŞIN SORUMLUSUDUR'
Siyonist İsrail'in Ortadoğu'da bölgesel bir güç olma tutkusunun özellikle Alman silahları ve Alman parası aracılığıyla giderek daha fazla gerçekletiğine dikkat çekilen eylemde, "Ancak Alman devleti sadece dışarıda değil, içeride de silahlanıyor. Son aylarda Filistin dayanışma hareketine yönelik baskıların hızla arttığını görüyoruz. İlerici, sınıf mücadelesi yürüten kurumlara yönelik ev aramaları, örgütlenme yasakları ve sokaklarda ırkçı ve cinsiyetçi polis şiddeti artıyor" denildi. 

Eylemde, "Alman devleti bir kez daha egemen sınıfın işçilere ve ezilenlere karşı bir aracı olduğunu gösterdi. Savaş burada başlıyor, onu burada durduralım. Yaşasın direniş! Yaşasın uluslararası dayanışma" vurgusu yapıldı.