18 Ekim 2024 Cuma

Basel'de hasta tutsaklarla dayanışma eylemi

Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Platformu, Basel'de düzenlediği eylemde tutsaklarla dayanışmanın yükseltilmesi çağrısı yaptı. 

İsviçre'nin Basel şehrinde tutsaklarla dayanışma eylemi düzenlendi. Clara Meydanında, hasta tutsakların durumuna dikkat çekildi. Tutsakların Sesi Platformu, Mücadele Birliği, Partizan, İDHF, Dem-Kurd, Bir-Kar ve Proleter Devrimci Duruş'un oluşturduğu Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Platformu her ay eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Türkiye ve Kürdistan'daki hapishanelerdeki hasta tutsakların durumu başta olmak üzere, hapishanelerdeki her türlü haksızlığı kamuoyuna duyuran ve insanlık dışı uygulamalara dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde her türlü baskı, şiddet, tecrit ve hak gasplarına yenileri ekleniyor. Faşist saray rejimi, rehin aldığı tutsaklara 12 Eylül hapishanelerini aratmayan insanlık dışı uygulamalar yaparak devrimcilere ve sosyalistlere gözdağı vermeye çalışıyor. Faşist devletin, hasta tutsaklara yönelik düşmanca yaklaşımı tüm şiddetiyle sürüyor. Hapishanelerde tedavisi mümkün olmayan hasta tutsaklar, serbest bırakılmayarak ölüme terk ediliyor. Bu insanlık dışı uygulamaları protesto etmek ve tutsakların sesine ses vermek amacıyla bu eylemi düzenliyoruz" denildi.

Eylemde sık sık, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın, tedavileri derhal yapılsın!", "Tutsaklara özgürlük!" sloganları atıldı.