5 Ekim 2024 Cumartesi

Bakanlık İngiltere merkezli UKOG'a petrol araması için hızlıca izin verdi

İngiltere merkezli UK Oil & Gas (UKOG), Mardin'ın sınıra yakın Basur-3 kuyusunu kazmak için resmi iznin hızlı bir şekilde bakanlıktan alındığını duyurdu. Mayıs ayında kuyu sahasının inşaatının tamamlanması planlanırken şirket, Türkiye'de petrol ve gaz projelerinin Birleşik Krallık'ta olduğundan daha hızlı ve keskin ilerlediğini kaydetti. 

İngiltere merkezli bir petrol, gaz arama ve üretim şirketi olan UK Oil & Gas (UKOG), Türkiye enerji bakanlığının Basur-3 kuyusu için resmi sondaj izni verdiğini duyurdu.

UKOG şirketi, bakanlığın Mardin'in sınıra yakın Basur-3 kuyusunu kazmak için "hızla" resmi izin aldığını açıkladı. Şirket Mayıs ayının sonunda kuyu sahasının inşaatını tamamlamayı planlıyor.

'TÜRKİYE'DE BİRLEŞİK KRALLIKTAN DAHA HIZLI VE KESİN İLERLENİLECEK'
"Basur-Resan Mardin petrol havuzunun ticari yapısının kurulmasına yönelik ilk önemli adım" olduğunu söyleyen UKOG'un genel müdürü Stephen Sanderson, şu ifadeleri kullandı: "Türk hükümetinden hızlı sondaj izni verilmesi, Türkiye'de petrol ve gaz projelerinin, değer yaratma ve koruma için kilit bir kolaylaştırıcı olan Birleşik Krallık karada olduğundan daha hızlı ve daha kesin bir şekilde ilerletilebileceğini gösteriyor."

Şirket Twitter hesabından çalışmaların başladığına ve hızla ilerlediğine dair görüntüler paylaşıyor.