5 Ekim 2024 Cumartesi

Bahçeli'nin çeteleri bir bir salınıyor

Alaattin Çakıcı'dan sonra çeteci Kürşat Yılmaz da tahliye edildi. Dün gece yarısı tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden çıkarılan çeteci Yılmaz'dan, Devlet Bahçeli "ülke ve ülkü sevdalısı gözü kara yiğit" olarak söz etmiş, kısa bir süre sonra beraat ettirilmişti.

Devlet Bahçeli'nin çetecileri birer birer cezaevlerinden çıkarılıyor. Alaattin Çakıcı'dan sonra dün gece yarısı Kürşat Yılmaz da tahliye edildi.

Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde tutulan çeteci Kürşat Yılmaz hakkında 2005 yılında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Devlet Bahçeli'nin 2018 yılında yaptığı "ülke ve ülkü sevdalısı gözü kara yiğit" tanımlamasının ardından Kürşat Yılmaz'ın avukatları 2021 yılında yeniden yargılama talebinde bulundu. Saray yargısı avukatların başvurusunu kabul etmekle kalmadı, "hürriyeti tahdit", "yağma" ve "tehdit" suçlarından beraatine, infazın durdurulmasına karar verdi.

Böylece 32 yıllık cezadan beraat ettirilen çeteci Kürşat Yılmaz, infaz süresi tamamlandığı ve güvenlik gerekçesiyle, dün gece yarısı cezaevinden çıkarıldı

Öte yandan Kürşat Yılmaz tahliye edilmekle yetinilmedi, beraat kararının ardından tazminat da ödenecek.

ÇETECİLER KOL KOLA
Kürşat Yılmaz'ın adı 1990'lardan bu yana Alaaddin Çakıcı, Sedat Peker gibi isimlerle birlikte anıldı.

Devlet Bahçeli, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkarılması çağrılarının ardından 2018 yılında "Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı" açıklaması yaparak çete liderlerine sahip çıkmıştı.

Bahçeli'nin bu açıklamasından kısa süre sonra 17 Mayıs 2018'de Kürşat Yılmaz Bahçeli'ye yazdığı mektupta, "Türkmen Beyim ve sayın genel başkanım" diye hitap etmişti.