5 Ekim 2024 Cumartesi

Bahçeli: AYM kapatılsın, Kavala vatandaşlıktan çıkarılsın

Yine Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması çağrısı yapan Bahçeli, ayrıca "Kavala cezasını çektikten sonra sınır dışı edilsin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için açıklama yapan 10 büyükelçi krizi ile ilgili "Türkiye'ye hukuksuz bir çağrı yapılmıştır. Hakimler bağımsızdır, kimse emir ve talimat veremez" dedi.

Konuşmasının devamında "Kavala Soros'un kuryesi, Gezi'nin kışkırtıcısıdır. Kavala şüpheli ve şaibeli bir kişidir. AYM öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain çapulcu varsa onlarla yan yanadır" diyen Bahçeli, "Hem canımızı alıyorlar hem de paramızı alıyorlar. AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin. AYM öyle bir hale gelmiştir nerede bir hain, nerede Türkiye'nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş'ın yanında duran, Sorosçu fitnenin yanında konuşlanan bu mahkemedir. AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Kavala ilgili önerimiz şudur: Bu Soroşçu'nun mahkemesi karara bağlanır, hüküm verilirse önce cezasını Türkiye'de çekmesi sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi milli bir zarurettir" dedi.