30 Eylül 2024 Pazartesi

Bafel Talabani: Kürdistan halkının desteğiyle kirli ve yozlaşmış iktidarı değiştireceğiz

Güney Kürdistan'da 20 Ekim'de yapılacak bölge yönetim seçim hazırlıkları sürüyor. Seçim kampanyası kapsamında konuşan YNK lideri Bafel Talabani, kirli ve yozlaşmış iktidarı değiştireceklerini söyledi.

Güney Kürdistan'da 20 Ekim'de yapılacak bölge yönetim seçimleri için hazırlıklar sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Süleymaniye'de aday tanıtımı etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Etkinlikte konuşan Bafel Talabani, Kürdistan Bölgesi'ndeki iktidar sistemini değiştirebilecek tek partinin YNK olduğunu belirterek, "Bizler bu seçimde Allah'ın ve Kürdistan halkının desteğiyle kirli ve yozlaşmış iktidarı değiştireceğiz. Eski seçim yasası bir ailenin koruyucu gömleğiydi ancak biz o gömleği yırtıp attık" dedi.

Yalnızca YNK'nin değiştirici güç olabileceğini, vurgulayan Bafel Talabani, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer sizler bu hükümetin bir ailenin bankasına dönüşmesini istiyorsanız gidip genel müdüre oy verin. Süleymaniye çok kötü şeyler vardı, bizler gidip hepsini yıktık. Bu mesajımız KDP'ye; eğer buldozeriniz yoksa, benim var ve sizin için kötü yerleri yıkabilirim."