3 Ekim 2024 Perşembe

As Plastik'te patronun teftiş telaşı: Grev kırıcı kaçırıldı, camlar brandayla kapatıldı

Grevin 15. gününde olan As Plastik direnişçilerinin örgütlü olduğu Petrol-İş avukatı, bir müfettiş ve hakim fabrikadaki grev kırıcılığını teftiş etmek istedi. Fabrikanın özel güvenliği teftişin önüne geçmek için sendika yetkililerini engellerken, camlara branda çekildi. Bu sırada grev kırıcı bir işçi özel arabayla fabrikadan kaçırıldı. 

As Plastik'te Petrol-İş'te örgütlendikleri için işten atılan işçilerin grevi 15. gününde. İşten atılan işçilerin geri alınması, fabrikada işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması, maaşlara zam yapılması, mobbing ve baskının sona ermesi başta olmak üzere talepleri için direnen işçiler kararlılığı sürerken, patron devreye grev kırıcıları soktu. 

"Karşımızda sadece anayasal suç işleyen patron yok. Üç kuruşa mücadelesini yarı yolda bırakan grev kırıcılar da var" diyen işçilerin karşısına jandarma dikilirken, grev kırıcılar da işçilerden kaçırılıyor. İşçilere seslenmek isteyen direnişçilerin önü jandarma barikatlarıyla kesildi, grev kırıcıların servisi fabrikadan gizlice çıkarıldı. 

Direniş sürerken Petrol-İş avukatı, müfettiş ve bir hakim grev kırıcılığını tespit etmek için bu sabah fabrikaya geldi. Üç temsilci işçi ile birlikte fabrikaya girmek isteyen avukat, müfettiş ve hakim patronun tuttuğu özel güvenlik tarafından engellenmek istendi. Teftiş öncesi güvenlik zaman kazanmak isterken çalışan makineler görünmesin diye de camın önüne branda çekildi. 

Bu sırada ise grev kırıcılardan biri özel arabayla fabrikadan kaçırıldı. Hesabını soran işçilere, grev kırıcının "teyzesi vefat etti"ği öne sürüldü. 

İşçilerin fabrika önünde direnişi sürüyor.