5 Ekim 2024 Cumartesi

'Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz'

Boğaziçi direnişinde gözaltına alınan 96 öğrenci bugün hakim karşısına çıkacak. Öğrencilerle yapılan dayanışma eyleminde, tüm saldırılara karşı Boğaziçi'nde sergilenen iradenin ilk günkü gibi olduğu kaydedildi. 

Üniversite dayanışmaları, "Boğaziçi direnişi yargılanamaz, üniversiteyi savunuyoruz" şiarıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Boğaziçi direnişinin 32. günü olan 1 Şubat'ta, Güney kampüs polis tarafından abluka altına alınmıştı; Etiler ve Bebek'te toplanan öğrencilerle birlikte Güney kampüs önünde 108 ve kampüs içinde 51 olmak üzere 159 kişi gözaltına alınmıştı. 

Yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan öğrenciler, gözaltı aracında da işkenceye maruz kalmıştı. Tüm saldırılara rağmen "aşağı bakmayacağız" diyen öğrencilerin mücadelesi sürüyor.

Gözaltına alınan öğrencilerden 96 kişi bugün hakim karşısına çıkıyor. Öğrencilerle dayanışmak için düzenlenen basın açıklamasında, "Boğaziçi direnişi yargılanamaz" yazılı pankart açıldı. Öğrenciler adına basın metnini okuyan Şevin Ulusoy, "Kayyumları göndereceğiz diyen, söz yetki karar üniversite bileşenlerine diyen bizler gözaltılarla, ev hapisleriyle ve tutuklamalarla karşılaştık. Bugün ise Berke ve Perit, 21 gündür tutuklu. Son iki haftadır direnişimize saldırılar artmış durumda. Boğaziçi içerisindeki nöbet çadırımıza, Kayyum Naci'nin emriyle, ÖGB ve polis tarafından saldırılar başladı. Saray rejimi,  adeta kampüs kampüs öğrenci avına çıkmış, 4 Şubat'ta yaptığını tekrar yapmaya çalışmaktadır. Ama bilmelilerdir ki biz hala ilk günkü irademizle buradayız" dedi. 

96 kişinin saçma sapan gerekçelerle yargılanmaya çalışıldığını söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti: "Biz ise Boğaziçi Direnişi'nin yargılanamayacağını,  11 arkadaşımızı mücadelemizle aldığımızda gösterdik.  Davalarla yıldırmaya çalışsanız da devrik Kayyum Melih'i gönderdiğimiz gibi Naci'yi de gönderene kadar direnişimizden vazgeçmeyeceğiz Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz! "

Açıklama sloganlarla sona erdi.