5 Ekim 2024 Cumartesi

AKP'nin yoksulluk çözümü, patates soğan dağıtmak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, halkın açlık ve yoksulluğuna 'çare' buldu. Bakan Pakdemirli, yoksul ailelere patates ve kuru soğan dağıtacaklarını açıkladı.

Halkı yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, halkın yoksulluğuna 'çözüm' buldu. Pakdemirli, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla stok artışlarını önlemek için patates ve kuru soğan alımına başlayacaklarını ve alımı yapılan ürünleri 'ihtiyaç sahibi ailelere' bedelsiz dağıtacaklarını söyledi.

Halk yoksulluk nedeniyle çöpten yiyecek toplayıp, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle intihar ederken çözüm olarak patates ve soğan dağıtmayı öneren Pakdemirli'nin planının bir diğer parçası, yoksul çiftçilerin tepkilerini azaltmak.

Pandemi sürecinde otel, lokanta gibi toplu tüketim yerlerinin kapatılmasından dolayı patates ve soğan satışlarının gerilediğini belirten Pakdemirli, çiftçilerin ürünlerini satamadığını itiraf etti.

AKP'li bakan Pakdemirli, çiftçinin elindeki ürünlerin bir kısmını 85 kuruştan satın alacaklarını ve bu ürünleri valilikler aracılığıyla düzenli yardım yapılan kişilere dağıtılacağını belirtti.