5 Ekim 2024 Cumartesi

Agos, 'fişlenen Müslüman Ermeniler' belgelerini yayınlayacak

Haftalık Ermenice ve Türkçe olarak yayımlanan Agos gazetesi, bu haftaki dosya konusunda Ordu'da Müslüman olan Ermenilerle ilgili belgeleri yayınlayacak.

Türk devletin 1915 ve sonrasında Ermenilere bakışını açık biçimde özetleyen bir belgeye yer vereceklerini kaydeden Agos Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, sosyal medya hesabından Agos'un manşetini paylaştı.

Danzikyan, "Bu haftaki Agos'ta devletin 1915 ve sonrasında Ermenilere bakışını açık biçimde özetleyen bir belge var. Ordu'da Müslüman olan Ermeniler takip edilmiş, fişlenmiş bir de hala Ermenilerle  görüşmeleri mesele edilmiş ve çok irkiltici notlar düşülmüş. Sürpriz değil ama sarsıyor" ifadesini kullandı.

Ohannes Kılıçdağı da Agos'un dosya konusuna ilişkin olarak, "Ordu'da (ki başka yer de olabilirdi) bir zamanlar Ermenilerin de yaşadığını söylememiz bazılarının zoruna gitmiş ama gerçekler böyledir, zora gider" mesajını paylaştı.

Kılıçdağı, "Ordulu olup da ‘Acaba bizde Ermenilik var mı?', diye merak edenler Agos'un bu hafta çıkacak sayısına baksın" diye duyuru yaptı.