5 Ekim 2024 Cumartesi

Ağır hasta tutsak Ali Osman Köse için eylem

Ağır hasta tutsak Ali Osman Köse için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan TAYAD, Köse'ye hasta edenin tecrit olduğunu belirtti ve tahliyesini istedi. 

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), ağır hasta tutsak Ali Osman Köse'nin serbest bırakılması için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Ali Osman Köse, 37 yıldır tutuklu ve çeşitli sağlık problemleri yaşıyor. 64 yaşındaki Köse'ye, kanser olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK) "cezaevinde kalabilir" raporu verdi. Tutukluluk süresinin 21 yılını tek başına hücrede geçiren Köse, son 9 ay içinde önce nörolojik sorunlar, ardından dolaşım sistemi hastalıkları meydana gelmiş, sevk edildiği hastanede de Covid-19'a yakalanmıştı. Tek başına hapishanede yaşamını sürdüremeyen Köse'nin ayrıca hipertansiyon, işitme kaybı, miyop gibi sağlık sorunları da bulunmakta.

"Ali Osman Köse'nin serbest bırakılsın, hasta tutsaklara özgürlük" yazılı pankartla Çağlayan Meydanında yapılan açıklamada TAYAD, geçen hafta Tekirdağ İnfaz Hakimliği'nin avukatlarının Köse için yaptığı tahliye başvurusunu reddettiğini duyurdu. 

TAYAD, "Ali Osman Köse'yi hasta eden tecrit hücrelerinizdir" dedi ve ağır hasta tutsak Ali Osman Köse'nin derhal serbest bırakılmasını istedi.