30 Eylül 2024 Pazartesi

ABD'den Suriye'ye iki hava saldırısı

ABD, 16 ve 24 Eylül tarihlerinde Suriye'ye hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. Biri Suriye'nin kuzeybatısında, diğeri daha iç bölgelerde düzenlenen saldırılarda "DAİŞ ve El Kaide'nin üst düzey üyelerinin öldürüldüğü" bilgisi verildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de iki ayrı hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. CENTCOM açıklamasında, "aralarında üst düzey IŞİD ve El Kaide liderlerinin de bulunduğu 37 kişinin öldürüldüğü" belirtildi.

Açıklamaya göre hava saldırılarından biri, Suriye'nin kuzeybatısında düzenlendi. 24 Eylül'deki saldırıda dokuz kişinin öldürüldüğü, aralarında "Suriye el Kaidesi" olarak bilinen Hurras al Din örgütünün lideri Mervan Bassam Abdül Rauf'un da bulunduğu belirtildi. Rauf'un, örgütün Suriye üzerinden düzenlediği saldırıların organizasyonundan sorumlu olduğu belirtildi.

İkinci saldırının ise 16 Eylül sabahı erken saatlerde, Suriye'nin iç bölgelerindeki bir DAİŞ eğitim merkezine düzenlendiği aktarıldı. Geniş kapsamlı olduğu belirtilen saldırıda, aralarında en az dört üst düzey DAİŞ lideri olmak üzere 28 DAİŞ üyesinin öldürüldüğü bilgisi verildi.