5 Ekim 2024 Cumartesi

76 yaşındaki kanser hastası tutuklandı, tedavisi yarım kaldı

Birçok rahatsızlığı bulunan ve kanser tedavisi gören Eyvan Akıncı, hastane dönüşü gözaltına alınıp tutuklandı. Hapishanede babasının radyoterapi almasına izin verilmediğine dikkat çeken Devrim Taşer, babasının yemek dahi yiyemediklerini mama ile beslediklerini söyledi ve son günlerini evlerinde geçirmesini istediklerini kaydetti. 

Kanser hastası Eyvaz Akıncı, tedavi gördüğü hastaneden evine dönerken daha önce hakkında açılan bir davadan dolayı gözaltına alınıp tutuklandı. 76 yaşındaki Akıncı'nın; kalp, tansiyon, astım, koah, bronşit, mide rahatsızlığı var. Birkaç kez de safra kesesi ameliyatı olan Akıncı, akciğer kanseri. 

Akıncı, Tekirdağ Hapishanesi'nden 8 ay 2 gün tutuklu kaldıktan sonra 2012 yılında şartlı tahliye edildi. Akıncı aylardır gördüğü akciğer kanseri tedavisinden dolayı her gün radyoterapi, haftada iki kez de kemoterapi görüyor.  

Eyvaz Akıncı, 21 Mart Cumartesi günü hastane dönüşü gözaltına alındı ve tutuklandı. ETHA'ya konuşan Eyvaz Akıncı'nın kızı Devrim Taşer, "Babam tedavi gördüğü hastaneden dönerken siyasi gerekçelerle hakkında daha önce açılmış bir davadan ötürü gözaltına alınıp tutuklandı" dedi. 

'BABAMIN RADYOTERAPİ ALMASINA İZİN VERİLMİYOR'
Babasının Metris Hapishanesi'nde olduğunu kaydeden Taşer, "Babamın tedavisi yarım kalmış ve durumu git gide kötüleşmektedir.  Tutuklandığı günden bu yana ilaçlarına erişimi yok. Radyoterapi almasına izin verilmiyor. Çok kritik bir aşamada. Raporları olmasına rağmen tutukluluk hali halen devam etmektedir" diye konuştu. 

'SON ZAMANLARINI BİZİMLE, EVİMİZDE GEÇİRMESİNİ İSTİYORUZ'
Babasının kalp, tansiyon, astım, koah, bronşit ve mide rahatsızlığı olduğunu, safra kesesinin alındığına dikkat çeken Taşer, "Babam son zamanlarda yemek yiyemiyordu, mamayla besliyorduk. Her gün tedavisine gidip gelmek zorunda. Hapishane koşullarında yaşayabileceğini düşünmüyoruz. Doktoru babamın bir buçuk yıl ömrü kaldığını söyledi. Hapishanede ölmesini istemiyoruz. Son zamanlarını bizimle, evimizde geçirmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.