27 Eylül 2024 Cuma

Zora: Gözaltına alınan yoldaşlarımız için direneceğiz

Genç kadın örgütü Zora'nın kongresinde sosyalistlerin gözaltına alınması saldırısına karşı açıklama yapıldı. Almanca ve Türkçe yapılan açıklamada, "Sessiz kalmayacağız ve yoldaşlarımız için uluslararası alanda direneceğiz" denildi.

Genç kadın örgütü Zora kongresini gerçekleştirdi. Kongrede bu sabah sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına tepki gösterildi. AVEG-KON, AGİF, Zora, Young Struggle, Pride Rebellion, SKB tarafından Almanca ve Türkçe yapılan ortak açıklamada, "Tüm siyasi tutuklulara özgürlük" çağrısında bulunuldu.

"Bu sabah İstanbul'da yoldaşlarımız evlerinde yapılan aramalar sırasında gözaltına alındı. Sessiz kalmayacağız ve yoldaşlarımız için uluslararası alanda direneceğiz" denilen açıklamada, "Yoldaşlarımıza yönelik bu baskıları kabul etmiyoruz. Devletin yapmadığı deprem ve depremzedeler ile ilgili bir dayanışma çalışmasını örgütlediler ve şimdi devrimci çalışmalarından dolayı mahkum ediliyorlar. Ezilenlerin özgürlüğü için faşizme karşı verdikleri mücadele meşrudur. Bu saldırıyı kınıyoruz, çünkü yoldaşlarımıza yapılan saldırı hepimize yapılmış demektir" ifadelerine yer verildi.