27 Eylül 2024 Cuma

Yunan devrimci tutsaktan Ahmet Şoreş ve Firat Newal için mesaj

Tutsak edildiği Domokos Hapishanesi'nden Rojava'da ölümsüzleşen Ahmet Şoreş ve Firat Newal için mesaj yollayan Dimitris Chatzivasileiadis, Şoreş ve Newal'in izinden yürüme çağrısı yaptı.

Yunanistan'da 2014-2017 yıllarında faaliyet gösteren silahlı anarşist örgüt Devrimci Özsavunma'nın tutsaklarından Dimitris Chatzivasileiadis, Rojava'da ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve komutan Firat Newal (Özgür Namoğlu) için mesaj gönderdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH), "Birleşik devrimimizin önemli kadroları ve komutanları" ifadelerini, PKK'nin"Zeki yoldaş ve birlikte şehit düştüğü Özgür Namoğlu için MLKP Merkez Komitesi üyelerinin ve tüm MLKP'li dostların acılarını, devrimci duygularımızla paylaştığımızı belirtiyoruz. PKK olarak devrimcilerin intikamını alacağımızı, devrim düşmanlarından hesap sormaya devam edeceğimizi belirtiyoruz" açıklamalarını hatırlatan Domokos Hapishanesi'nde tutulan devrimci tutsak Dimitris Chatzivasileiadis mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Zeki yoldaş, MLKP'nin Rojava'nın devrimci topraklarında hedefli bir saldırıda katledilen ilk komutanı değildi. Ondan önce de birkaç yıl evvel komutan Baran ölümsüzleşti. Sömürge rejimi, sömürgeleştirilenin yanında duran insanlara karşı özel bir nefret beslemekte, etkin enternasyonalizmden derin bir yara almakta, Kürt ve Türk halklarının devrimci ittifakının eklemlerini kesmek için mücadele etmektedir. MLKP, toplumsal devrimin en önemli zirvesinin enternasyonalist ittifak olduğunu bilir. Bu nedenledir ki, sınıfsal-siyasal düşmanın tüm silahları Kuzey Suriye'nin devrimci topraklarında enternasyonalist kökleri hedef alsa da, bu zirvede her zaman halk devriminin en iyi unsurları duracaktır. Kritik sorumluluğu, bunun bir mayın tarlası olduğunu bilerek üstlenmek, bugün sosyalizmi gerçeğe dönüştürmek için özgür olduğunuz anlamına gelir.

HBDH'nin çağrısını yineliyorum: 'Sizleri sokak barikatlarına, şehirde milislere, dağda gerilla ordusuna katılmaya davet ediyoruz.'

Yaşasın Yunan, Türk ve Kürt topraklarında halk savaşının devrimci birliği!"