29 Eylül 2024 Pazar

Yüksekova'da askeri operasyon sonrası 10 köylü gözaltına alındı

Yüksekova'nın çok sayıda köyüne sabah saatlerinde askeri operasyon başlatıldı.Operasyon sonrası Memkava köyünde aralarında 4 kadının da bulunduğu 10 köylü gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı, Memkava, Dara, Kaport ve Nêbarê köylerinde sabah saat 04.00 sıralarında askeri operasyon başlatıldı. Saatlerce süren operasyon kapsamında Kaport ve Memkava köyü kırsal alanlarında çatışma çıktı. Bölgede yaşanan çatışmaların ardından özel hareket polisleri ve jandarma tarafından köy halkı evlerinden zorla çıkarılarak saatlerce arama yapıldı.

Aramanın ardından 4'ü kadın 10 köylü gözaltına alındı. Köylülerle birlikte kimliği açıklanmayan bir kişinin jandarma tarafından yaralı olarak gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltında alınanyan Yüksekova Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerin ardından Yüksekova Adliyesine sevk edilirken, avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmedi.

Gözaltına alınan isimleri öğrenilenler şöyle: Zenure, H. Zînê, Adile, Jîyan, İlham Özkaplan.

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre; yaşanan çatışmada YJA STAR'lı iki gerilla yaşamını yitirerek Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.