27 Eylül 2024 Cuma

Yüksekdağ: Bütün yitirdiğimiz canlarımız için çok derin üzüntümüzü paylaşıyoruz

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün yitirdiğimiz canlarımız için çok derin üzüntümüzü paylaşıyoruz. Bu aynı zamanda siyasi bir enkazdır. Bu enkazdan beraber çıkacağız, acılarımızı beraber sağaltacağız" dedi.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Antep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Yaşanan depreme ilişkin bir masaj yayınlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün yitirdiğimiz canlarımız için çok derin üzüntümüzü paylaşıyoruz. Bu aynı zamanda siyasi bir enkazdır. Bu enkazdan beraber çıkacağız, acılarımızı beraber sağaltacağız" dedi.

Yüksekdağ mesajında şunları belirtti:

"Bütün yitirdiğimiz canlarımız için çok derin üzüntümüzü paylaşıyoruz. Acılar gerçekten çok büyük. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun diliyorum. Bu enkazdan beraber çıkacağız. Acılarımızı beraber sağaltacağız. Bu enkazdan beraber çıkıp, bu enkazdan beraber kaldıracağız. Bu hem siyasi bir enkaz, bu iktidarın yarattığı, yolaçtığı bir enkaz. Yaşanabilir bir hayatı hep birlikte var edeceğiz. Buna inanıyoruz."