29 Eylül 2024 Pazar

YRK: Türk devletinin bombaladığı bölgelerde güçlerimiz yok

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK) işgalci Türk Devletinin bombaladığı bölgelerde güçlerinin olmadığını belirtti. YRK komutanlığı, isim vermeden KDP'ye çizgisine yakın yayın yapan basın organlarının işgalci saldırıları meşrulaştırmaya hizmet eden haberlerine de tepki gösterdi.

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK) Komutanlığı işgalci Türk devletinin, Ekim ayında gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklama yaptı. YRK açıklamasında saldırılara ilişkin şu bilgileri paylaştı. "3 Ekim'den 6 Ekim'e kadar, Pencewin, Çarta ve Asos kırllarında keşif uçuşları yapıldı. 4 Ekim'de Saat 14.00'te Çarta'ya bağlı Şex Elmaran köyü kırsalında bir sivil araç keşif uçağı tarafından hedef alındı. Bu saldırıda kayıp olup olmadığına dair bilgi alınmadı."

YRK açıklamasında, aynı gün saat 18.00 ile 19.00 arasında Çarta kırsalında işgalci Türk devletine ait savaş uçakları tarafından bombalandığı saldırılarda yurtsever halkın maddi zarar gördüğü kaydedildi.

YRK yaptığı açıklamada, isim vermeden KDP çizgisine yakın yayın yapan basın kurumlarını eleştirdi. Söz konusu basın organlarının yaptıkları haberlerler Güney Kürdistan'daki işgalci saldırıları meşrulaştırmak için PKK ve YRK'nin hedef gösterildiğine dikkat çekildi. YRK açıklamasında, "Bu durum işgalciler lehine yapılan casusluğun işaretidir. Bu basın organlarını işgalci devletin saldırılarına ilişkin gerçeğe davet ediyoruz. Saldırıların gerçekleştiği alanlarda ne bizim güçlerimiz ne de PKK bulunmuyor" denildi.