29 Eylül 2024 Pazar

YPG Koçero Batman'ın SİHA saldırısında ölümsüzleştiğini duyurdu

Komutan Koçero Batman'ın, Türk devletinin SİHA saldırısında katledildiğini duyuran YPG, Batman'ın mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü verdi. 

YPG Genel Komutanlığı, komutan Koçero Batman'ın Kobanê'de işgalci Türk devletinin düzenlediği SİHA saldırısında ölümsüzleştiğini duyurdu. Açıklamada, geçtiğimiz günlerde Kobanê'de gerçekleşen SİHA saldırısı sonucunda Koçero Batman (Hasan Demirtaş)'ın ölümsüzleştiğini açıkladı.

YPG açıklamasında Komutan Koçero'nun 2001 yılında özgürlük mücadelesine katıldığını, Zagros'tan Dersim'e kadar Kürdistan'ın birçok bölgesinde savaştığını ve son olarak 2014'te Kobanê'ye geçerek tarihi direnişte büyük bir rol oynadığını duyurdu.

Demirtaş'ın 1983 yılında Batman'da yurtsever bir ailede dünyaya geldiğini açıklayan YPG, Demirtaş'ın düşmana karşı her zaman büyük bir öfke duyduğunu, halkının intikamını almak için genç yaşta devrimci çalışmalara başladığını kaydetti. YPG açıklamasında Demirtaş'ın devrimci tarihine dair şu bilgilere yer verildi: "Yoldaşımız Koçero, 2001'deki gençlik yıllarında Özgürlük Hareketi'nin saflarına katıldı. Zagros'tan Dersim dağlarına kadar birçok alanda gerillacılık yaptı. 2014 yılında Kobanê'de DAİŞ saldırıları başlayınca Rojavayê Kurdistan'a geçerek Kobanê direnişine katıldı.

Gerilla savaşındaki deneyimleriyle bu eşsiz direnişe öncü ve komutan olarak yer aldı. Koçero yoldaşımız DAİŞ çetelerinin acımasız saldırılarına karşı hiçbir zaman geri adım atmadı ve DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasında büyük bir rol oynadı. Kobanê direnişinden sonra Reqa, Minbic, Eyn İsa ve Tebqa hamlelerinde cesur bir komutan olarak yer aldı ve zafere elde edilene kadar burada savaştı. Bu direnişlerde ve hamlelerde defalarca yaralandı. Her yaralanma daha da güçlü bir katılım ve yeni başarılara yol açtı.

Koçero yoldaşımız, yaşama katılımı ve güçlü yoldaşlığıyla kaldığı ve çalıştığı her alanda yoldaşlarına örnek oldu. En zor ve çetin koşullarda büyük bir coşku ve heyecanla çalıştı, omuzlarına düşen görevleri başarıyla yerine getirdi. Savaşçılığı ve komutanlığında her zaman örnek oldu. Yoldaşları olarak Koçero yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize ve halkımıza verdiğimiz zafer sözünü yineliyoruz."

YPG Genel Komutanlığı ölümsüzleşen Hasan Demirtaş'ın ailesine ve halka başsağlığı diledi.