27 Eylül 2024 Cuma

YBŞ: MİT'e çalışan ajanlardan intikam alacağız

Şengal Direniş Birlikleri Komutanlığı, MİT ve Parastin'a bağlı ajan ağına yönelik başlattığı operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Şengal Direniş Birliklerine (YBŞ) bağlı Özel Birliklerin desteğiyle 24 Ocak 2023 tarihinde bir operasyon başlatıldı. MİT ve Parastin'a bağlı ajan ağına yönelik operasyona, "İntikam Operasyonu" adı verildi. Operasyona ilişkin açıklama yapan YBŞ, DAİŞ'i direnerek yendiklerini hatırlattı, "Ancak Türk devleti ve yandaşları DAİŞ'in bu yenilgisini hazmedemedi. Güçlerimizi, halkımızı ve kurumlarımızı hedef alarak DAİŞ'in başaramadıklarını gerçekleştirmek istiyorlar" dedi.

Türk burjuva devletinin artan saldırılarını artan ajan ağıyla sürdürdüğü belirtilen açıklamada, ajanların verdiği bilgilerle savaşçılar, komutanlar, özerk yönetim kurumları ve çalışma yürütenlerinin hedef alındığı kaydedildi. Bu tür faaliyetlerle halkın birliğini bozma, aşiretler arasında husumet yaratma amacı taşındığına işaret eden YBŞ, "Dikkatli olmalı, bu oyunları boşa çıkarmalı, birliğimizi güçlendirmeli ve ajanlığa izin vermemeliyiz" çağrısında bulundu.

MİT ve Parastin'a karşı yürütülen "İntikam Operasyonu"na ilişkin bilgi verilen açıklamada, bazı ajanlarla birlikte yürüttükleri faaliyetlere ilişkin delil ve belgelere ulaşıldığı kaydedildi.

"İşgalciler tarafından gerçekleştirilen katliam ve soykırımlara karşı yurtsever bir tavır sergilenmelidir. Yine çocuklarını bu kirli siyasetten, utanç ve pişmanlık getirecek bu ahlaksız istismardan uzak tutun. Birlik olarak bu oyunları bozmalıyız" çağrısı yapılan açıklamada, birkaç kuruş için MİT ve Parastin'in emrine girenlerin Êzidî olmadığı ve Êzidî inancıyla ilgileri bulunmadığı vurgulandı.

YBŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bu kişiler başta değerli komutanımız Dijwar Feqir'in, değerli yurtsever İbrahim Derwêş Evdi'nin, halkımızın çocuğu olan 12 yaşındaki Sali Naso'nun, yoldaşlarımızın, halkımızın ve komutanlarımızın kanlarının dökülmesine neden olmuştur. Bizler yoldaşları ve takipçileri olarak onlara verdiğimiz sözün arkasındayız. Şehitlerimizin kanlarının dökülmesinde parmağı olan herkesten intikamımızı alacağız. Onlardan bugün sorduğumuz hesabı, saklananlar ve kaçanlardan da soracağız. Şehitlerimizin kanında parmağı olan kimse kurtulduğunu sanmasın. Nerede olurlarsa olsunlar onlardan hesap soracağız. Yaşam onlar için cehenneme dönecek."